Ο μέσος Αμερικανός ορίζει το όριο του προϋπολογισμού στις διακοπές του στα 2.743 δολάρια.
Όπως αποκάλυψε νέα έρευνα που διεξήχθη από την OnePoll για λογαριασμό του Go City, το 16% δεν θα ξοδέψει ούτε καν πάνω από 1.000 δολάρια σε διακοπές.

Όποιος κι αν είναι ο προϋπολογισμός, οι Αμερικανοί ταξιδιώτες είναι αποφασισμένοι να κάνουν κάποιο είδος διακοπών φέτος.
Σχεδόν οι μισοί (48%) προτιμούν να αναλάβουν πρόσθετη εργασία φέτος παρά να μην μπορούν να αντέξουν οικονομικά ένα ταξίδι.

Προτεραιότητα τα ταξίδια

Η πλειοψηφία (53%) δίνει προτεραιότητα στην εξοικονόμηση πόρων για ταξίδια σε σχέση με πράγματα όπως χόμπι (29%), αποταμίευση συνταξιοδότησης (24%) και βελτιώσεις σπιτιού (24%).

Τι ανησυχεί τους Αμερικανούς στα ταξίδια τους

  • Οι περισσότεροι Αμερικανοί ανησυχούν για την εύρεση προσιτών καταλυμάτων (35%) και για την οικονομική προσιτότητα των αξιοθέατων και των δραστηριοτήτων (32%).
  • Καθώς οι άνθρωποι αποταμιεύουν για διακοπές, επενδύουν σχεδόν τέσσερις ώρες στην έρευνα για επιλογές φιλικές προς το πορτοφόλι τους.
  • Κατά μέσο όρο, αναζητούν τρεις αποδράσεις το χρόνο.
  • Πολλοί (58%) είναι πρόθυμοι να μειώσουν τον αριθμό των ημερών και πιστεύουν ότι ακόμη και μια απλή διαμονή μιας διανυκτέρευσης είναι αρκετή για ένα διάλειμμα.

Σωστός προγραμματισμός

  • Τρεις στους δέκα προγραμματίζουν τις διακοπές τους εκ των προτέρων, επιτρέποντάς τους να επωφεληθούν από τις εκπτώσεις για προκρατήσεις και τις δελεαστικές προσφορές πακέτων.
  • Το 48% συγκρίνει τις τιμές σε ιστότοπους.
  • Το 36% αναζητά πακέτα και πάσο πολλαπλών αξιοθέατων με έκπτωση.

Οι διακοπές φαίνεται να έχουν ξεχωριστή θέση στις καρδιές των Αμερικανών, καθώς πιστεύουν ότι συμβάλλουν στη συνολική ευημερία τους.

Πέντε στους 10 εκτιμούν ότι προσφέρουν ποιοτικό χρόνο με αγαπημένα πρόσωπα και συμβάλλουν στη σύγχυση των σχέσεων.
Το 48% λέει ότι οι διακοπές είναι μια ευκαιρία για ισόβιες αναμνήσεις και ουσιαστικές εμπειρίες.