Ο μέσος Αμερικανός καθορίζει το όριο του προϋπολογισμού των διακοπών του στα 2.743 δολάρια, όπως αποκαλύπτει νέα έρευνα της Go City.

Συγκεκριμένα, το 16% των ερωτηθέντων δεν θα ξοδέψουν καν πάνω από 1.000 δολάρια για διακοπές.

Όποιος κι αν είναι ο προϋπολογισμός, οι Αμερικανοί ταξιδιώτες είναι αποφασισμένοι να πάνε για κάποιο είδος διακοπών φέτος.

Σχεδόν οι μισοί Αμερικανοί ταξιδιώτες (48%) θα προτιμούσαν να αναλάβουν πρόσθετη εργασία φέτος παρά να μην μπορούν να αντέξουν οικονομικά ένα ταξίδι.

Η πλειοψηφία των Αμερικανών (53%) δίνει προτεραιότητα στην εξοικονόμηση χρημάτων για ταξίδια σε σχέση με πράγματα όπως χόμπι (29%), αποταμίευση συνταξιοδότησης (24%) και βελτιώσεις στο σπίτι (24%).

Οι ταξιδιώτες παλεύουν με το πώς μπορούν να εξισορροπήσουν τα έξοδα ταξιδιού με άλλες οικονομικές προτεραιότητες (37%).

Τι τους ανησυχεί

Οι Αμερικανοί ταξιδιώτες ανησυχούν για την εύρεση προσιτών καταλυμάτων (35%) και για την οικονομική προσιτότητα των αξιοθεάτων και των δραστηριοτήτων (32%).

Καθώς οι άνθρωποι αποταμιεύουν για διακοπές, επενδύουν σχεδόν τέσσερις ώρες στην έρευνα για επιλογές φιλικές προς το πορτοφόλι.

Πώς προγραμματίζουν οι Αμερικανοί τις διακοπές τους

Οι Αμερικανοί αναζητούν κατά μέσο όρο τρεις ταξιδιωτικές αποδράσεις το χρόνο.

  • Το 58% είναι πρόθυμο να μειώσει τον αριθμό των ημερών και πιστεύει ότι ακόμη και μια απλή διαμονή μιας διανυκτέρευσης είναι αρκετή για ένα διάλειμμα.
  • Τρεις στους δέκα προγραμματίζουν τις διακοπές τους εκ των προτέρων, επιτρέποντάς τους να επωφεληθούν από τις εκπτώσεις για πρώιμα πουλήματα και τις δελεαστικές προσφορές πακέτων.

Προϋπολογισμός διακοπών

Κατά την αναζήτηση των καλύτερων ταξιδιωτικών προσφορών, οι άνθρωποι χρησιμοποιούν ορισμένες αμυχές και στρατηγικές.

  • Το 48% συγκρίνει τις τιμές σε ιστότοπους.
  • Το 36% αναζητούν πακέτα, όπως πάσο πολλαπλών αξιοθέατων, που προσφέρουν έκπτωση όταν επισκέπτονται διάφορα αξιοθέατα στην ίδια περιοχή.