Οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων το 2022 είναι ήδη οι υψηλότερες των τελευταίων πέντε ετών.

Ωστόσο, υπάρχει ένα άλλο, πιο ύπουλο κόστος στις πτήσεις που προκάλεσε ιδιαίτερο άγχος αυτό το καλοκαίρι.

Πρόκειται για τις χαμένες αποσκευές. Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη, ο μέσος Αμερικανός είπε ότι είχε πληρώσει περισσότερα από 200 δολάρια για να βεβαιωθεί ότι δεν θα χάσεις τις αποσκευές του.

Πρόσφατα στοιχεία από το Υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ αποκάλυψαν ότι σχεδόν 220.000 αποσκευές χάθηκαν, καταστράφηκαν, καθυστέρησαν ή κλάπηκαν μόνο τον Απρίλιο του 2022, νούμερο που ήταν υπερδιπλάσιο από τις 94.000 περιπτώσεις κακής διαχείρισης αποσκευών από τις ΗΠΑ. αεροπορικές εταιρείες τον Απρίλιο του 2021.

Η αύξηση των χαμένων αποσκευών οφείλεται σε μεγάλο βαθμό από την αύξηση των ταξιδιωτών αυτό το καλοκαίρι, σε συνδυασμό με τις αεροπορικές εταιρείες και την έλλειψη προσωπικού που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στη ζήτηση καθώς ανακάμπτουν από τις απώλειες από την πανδημία.

Σύμφωνα με νέα δεδομένα που κυκλοφόρησαν από το Time2Play, έναν ιστότοπο που ερευνά και δημοσιεύει δεδομένα σχετικά με τον διαδικτυακό τζόγο, το 63,4% των ταξιδιωτών αγόρασαν χειραποσκευές για να αποφύγουν τις παραδοτέες αποσκευές, ξοδεύοντας 103,69 $ κατά μέσο όρο για νέο ταξιδιωτικό εξοπλισμό.

Η ίδια μελέτη 1.000 Αμερικανών που ταξίδεψαν τον περασμένο χρόνο αποκάλυψε ότι ήταν πρόθυμοι να πληρώσουν επιπλέον 123,16 $ για μια απευθείας πτήση αντί για μια λιγότερο δαπανηρή πτήση ανταπόκρισης αποκλειστικά για να αποτρέψουν την απώλεια αποσκευών κατά τη μεταφορά.

Ωστόσο, πολλοί παραθεριστές ζουν μακριά από ένα διεθνές αεροδρόμιο που προσφέρει απευθείας πτήσεις και τα δεδομένα δείχνουν ότι οι ταξιδιώτες είναι έτοιμοι να οδηγήσουν 168 μίλια (2,8 ώρες) μακριά για μια απευθείας πτήση, ξοδεύοντας περίπου 26,06 $ σε φυσικό αέριο.

Ως εκ τούτου, το επιπλέον κόστος των χειραποσκευών, οι πρόσθετες χρεώσεις για μια απευθείας πτήση και τα χρήματα που δαπανώνται για φυσικό αέριο για να φτάσει κανείς στα αεροδρόμια με απευθείας πτήσεις ανέρχονται συνολικά σε 252 $.