Οι Αμερικανοί ταξιδιώτες περνούν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μακριά από το σπίτι τους και ξοδεύουν περισσότερα χρήματα για τις διακοπές τους, σύμφωνα με τον 15ο Ετήσιο Δείκτη Εμπιστοσύνης Διακοπών της Allianz Partners USA.

Η έρευνα σε περισσότερους από 2.000 Αμερικανούς  διαπίστωσε ότι ο μέσος αριθμός σε διανυκτερεύσεις που πέρασαν μακριά αυτό το καλοκαίρι έφθασε τις 4,5 σε σύγκριση με 4,3 πέρυσι και 4,1 το 2021.

Επιπλέον η έρευνα κατέγραψε ότι:

• Το 64% θα επιλέξει ένα ταξίδι αναψυχής τεσσάρων διανυκτερεύσεων ή μικρότερης διάρκειας και τουλάχιστον 100 μίλια μακριά από το σπίτι

• Το 23% σχεδιάζει περισσότερα από ένα τέτοιο ταξίδι μικρής διάρκειας

• Το 71% θα ταξιδέψει μακριά από το σπίτι για τουλάχιστον μία διανυκτέρευση, κατά μέσο όρο 1,4 ταξίδια μακριά από το σπίτι για το φετινό καλοκαίρι

• Το 39% σχεδιάζει πολλαπλές αποδράσεις δύο ή περισσότερων διανυκτερεύσεων

Η Allianz διαπίστωσε επίσης ότι η συνολική διάρκεια του ταξιδιού αρχίζει να συρρικνώνεται καθώς ο αριθμός ξεπερνά τα τρία.

Όσον αφορά στις δαπάνες, όσοι φεύγουν μόνο για μία διανυκτέρευση ξοδεύουν κατά μέσο όρο 622 δολάρια.

Όταν προστίθεται μια επιπλέον διανυκτέρευση, το ποσό ανεβαίνει στα 775 δολάρια, για μια μέση τιμή διανυκτέρευσης 388 δολάρια.

Μια αξιοσημείωτη αλλαγή από το περασμένο καλοκαίρι είναι ότι ο αριθμός των Αμερικανών ταξιδιωτών που κάνει κράτηση για τρεις, τέσσερις ή πέντε διανυκτερεύσεις ενισχύθηκε από έτος σε έτος. Σχεδόν κατά 100 δολάρια, ή 30% σε σύγκριση με το 2022 ενισχύθηκε και η τιμή της μέσης διανυκτέρευσης

Τα μικρής διάρκειας ταξίδια προσφέρουν περισσότερες ευκαιρίες για γρήγορες αποδράσεις και δικαιολογούν την υπερβολή στις δαπάνες εκ μέρους των Αμερικανών που επιλέγουν πολλαπλά τέτοια αξίδια για να απολαύσουν στο έπακρο το καλοκαίρι, τόνισε ο κ. Daniel Durazo διευθυντικό στέλεχος της Allianz Partners USA.