Σύνταξη: tourismtoday.gr

Από διαδικτυακές πλατφόρμες πραγματοποιήθηκε το 41% ​​των κρατήσεων ξενοδοχείων σε Ευρώπη. Ένας επιπλέον αριθμός κρατήσεων 42 εκατομμυρίων διανυκτερεύσεων καταγράφηκε στη Γαλλία από διαδικτυακές πλατφόρμες ταξιδιών μεταξύ 2019 και 2021, αποκαλύπτει η Statista.

Μαζί με την Ισπανία και την Ιταλία, αυτές οι τρεις χώρες αντιπροσώπευαν περισσότερο από το ένα τρίτο όλων των κρατήσεων για αυτήν την περίοδο στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με ανάλυση της Oxford Economics για την ευρωπαϊκή τουριστική αγορά, η Γαλλία έκλεισε τον μεγαλύτερο αριθμό επιπλέον διανυκτερεύσεων δωματίων, ακολουθούμενη από την Ισπανία και την Ιταλία.
Συνολικά, 30 και 27 εκατομμύρια επιπλέον διανυκτερεύσεις καταγράφηκαν στις δύο χώρες, αντίστοιχα, λόγω της βοήθειας των διαδικτυακών ταξιδιωτικών πλατφορμών.

Στην Γερμανία καταγράφηκαν 23 εκατομμύρια κρατήσεις για διανυκτερεύσεις μέσω διαδικτυακών ταξιδιωτικών πλατφορμών. Συνολικά 423,5 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις καταγράφηκαν μεταξύ Ιανουαρίου και Νοεμβρίου 2022, στην χώρα.

Αναλυτικά, ο μεγαλύτερος αριθμός διανυκτερεύσεων καταγράφηκε τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, με συνολικά 56,3 και 58,2 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις, αντίστοιχα. Μόνο τον Νοέμβριο, μόνο τον Νοέμβριο καταγράφηκαν 29,8 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις.

Πόσες κρατήσεις ξενοδοχείων έγιναν από διαδικτυακές πλατφόρμες σε Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη

Επιπλέον, οι διαδικτυακές πλατφόρμες ταξιδιών έχουν δημιουργήσει 16 εκατομμύρια κρατήσεις για διανυκτερεύσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, ακολουθούμενες από την Αυστρία (12 εκατομμύρια), την Ελλάδα (9 εκατομμύρια) και την Ολλανδία (8 εκατομμύρια).

Η Γαλλία, η Ισπανία και η Ιταλία αντιπροσώπευαν 97 εκατομμύρια κρατήσεις για νυχτερινή διαμονή, αντιπροσωπεύοντας το 41% όλων των κρατήσεων.

Η υπόλοιπη Ευρώπη αντιπροσώπευε 54 εκατομμύρια κρατήσεις για διανυκτερεύσεις που πραγματοποιήθηκαν μέσω διαδικτυακών ταξιδιωτικών πλατφορμών από το 2019 έως το 2021.

Χάρη στις πλατφόρμες, κρατήθηκαν επίσης συνολικά έξι εκατομμύρια διανυκτερεύσεις στη Σουηδία και την Κροατία, αντίστοιχα.