Οι διακοπές κοντά στο σπίτι φαίνεται πως θα κυριαρχήσουν το 2023 για τους Βρετανούς, όπως αποκαλύπτει η εταιρεία Holiday Park Away Resorts.

Ειδικότερα, η εταιρεία η οποία έχει καταλύματα στη Μεγάλη Βρετανία είδε τις κρατήσεις από έτος σε έτος να αυξάνονται κατά 30% το 2022, καθώς η κρίση κόστους ζωής ώθησε πολλούς Βρετανούς να ανταλλάξουν τις συνηθισμένες διακοπές τους στο εξωτερικό με εγχώριες.

Οι κρατήσεις για το 2023 βρίσκονται ήδη σε καλό δρόμο για να ξεπεράσουν το 2022, με τις διακοπές κατά το εξάμηνο του Φεβρουαρίου και τις διακοπές του Πάσχα να γίνονται γρήγορα.

Καθώς όλο και περισσότεροι Βρετανοί αναζητούν προορισμούς διακοπών στη χώρα τους, το αυξανόμενο κόστος ζωής έχει επίσης οδηγήσει τους ανθρώπους να κάνουν μικρότερα διαλείμματα.

Τα δεδομένα κρατήσεων από το Away Resorts δείχνουν ότι ενώ η μέση διάρκεια διαμονής το 2022 ήταν 5,8 ημέρες, για το 2023 ανέρχεται επί του παρόντος σε 4,9 ημέρες.

Αυτές οι τάσεις κρατήσεων αντικατοπτρίζουν την ευρύτερη εικόνα στον ταξιδιωτικό κλάδο, όπου οι καταναλωτές με περιορισμένο προϋπολογισμό αλλάζουν τις ταξιδιωτικές τους συμπεριφορές.

Μια πρόσφατη έρευνα σε 2.000 παραθεριστές, που ανατέθηκε από το διαδικτυακό ταξιδιωτικό πρακτορείο loveholidays, διαπίστωσε ότι το 46% όσων κάνουν αλλαγές με βάση το κόστος στα σχέδιά τους θα φύγουν για μικρότερο χρονικό διάστημα.

Η Away Resorts προτρέπει τους ανθρώπους που σχεδιάζουν διακοπές staycation το 2023 να κάνουν κράτηση νωρίς για να αποφύγουν την απογοήτευση.

Τα παράκτια και παραλίμνια θέρετρα ήταν οι πιο δημοφιλείς προορισμοί του το 2022, με τις λίμνες Tattershall να αντιπροσωπεύουν το 16% όλων των κρατήσεων, ακολουθούμενες από το Sandy Balls στο Hampshire με 14%