Σύνταξη: tourismtoday.gr

Πέρυσι 147 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε αεροπορικά δυστυχήματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) με αεροσκάφη νηολογημένα σε χώρες της, αποκαλύπτουν πρόσφατα στοιχεία της Eurostat.

Η πλειονότητα των θανάτων από αεροπορικά δυστυχήματα αφορούσε αεροσκάφη με μέγιστη μάζα απογείωσης κάτω των 2.250 κιλών στην κατηγορία «γενική αεροπορία».

  • Η κατηγορία αυτή που αντιπροσωπεύει το 83% εκατό ή 112 θανάτους πέρυσι, περιλαμβάνει μικρά αεροπλάνα, ανεμόπτερα με αλεξίπτωτο, μηχανοκίνητα ανεμόπτερα, αερόπλοια, μικροπλάνα, αερόστατα θερμού αέρα και μικρά ελικόπτερα.
  • Οι εμπορικές αεροπορικές μεταφορές κατέγραψαν τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό θανάτων το 2022 και αντιπροσώπευαν το 12% των συνολικών θανάτων (17).
  • Ακολουθούν οι αεροπορικές εργασίες, με πέντε θανάτους ή το 5% του συνόλου.
  • Η γενική αεροπορία κατέγραψε μόνο έναν θάνατο πέρυσι.

783 θάνατοι σε αεροπορικά δυστυχήματα την περίοδο 2018-2022

Την περίοδο 2018-2022, σημειώθηκαν 783 θάνατοι σε αεροπορικά δυστυχήματα στην επικράτεια της ΕΕ.

Αυτό το διάστημα δεν καταγράφηκε κανένα θάνατος μόνο σε τρεις χώρες, ΚύπροΛουξεμβούργο και Μάλτα.
Επίσης, υπήρξαν λιγότεροι από δέκα θάνατοι σε άλλα οκτώ κράτη μέλη της ΕΕ.

Οι χώρες με τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων σε αεροπορικά δυστυχήματα

Η Γαλλία και η Γερμανία κατέγραψαν τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων σε αεροπορικά δυστυχήματα. Την περίοδο 2018-2022, έχασαν τη ζωή τους σε αεροπορικά δυστυχήματα:

  • 244 άνθρωποι σε Γαλλία.
  • 162 άνθρωποι στη Γερμανία.

Από την άλλη πλευρά, στις εμπορικές αεροπορικές μεταφορές, η Ιταλία ήταν η χώρα της ΕΕ που κατέγραψε τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων την ίδια περίοδο.