Τις ταξιδιωτικές προτιμήσεις των Αμερικανών για τις φετινές καλοκαιρινές τους διακοπές ανέλυσε η εταιρεία Vacasa σε συνεργασία με την Allison.

Τα ευρήματα της έρευνας, που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα στην έκθεση Summer Travel Trends του 2024, αποκαλύπτουν ότι οι Αμερικανοί θα κάνουν πολλά ταξίδια (πέντε, κατά μέσο όρο, όλο το καλοκαίρι), οι περισσότεροι θα μείνουν στις ΗΠΑ (89%) και οι βλέψεις τους είναι προορισμοί σε λίμνη και παραλία (που αντιπροσωπεύουν το 63% όλων των καλοκαιρινών ταξιδιών).

Δεδομένων των τρεχουσών οικονομικών συνθηκών, το 81% των καλοκαιρινών ταξιδιωτών έχουν αλλάξει τα σχέδιά τους ή τις συμπεριφορές προγραμματισμού τους για να έχουν μεγαλύτερη συνείδηση ​​του προϋπολογισμού.

Σχεδόν οι μισοί Αμερικανοί κάνουν καλοκαιρινές διακοπές φέτος (49%), με το 56% να σχεδιάζει να ταξιδεύει πιο συχνά από ό,τι το περασμένο καλοκαίρι.

Οι διακοπές στην χώρα τους είναι μια δημοφιλής επιλογή για τους ταξιδιώτες αυτής της σεζόν, με τους περισσότερους Αμερικανούς να επιλέγουν να μείνουν στο σπίτι αυτό το καλοκαίρι (89%).

Κατά μέσο όρο, οι καλοκαιρινοί ταξιδιώτες θα κάνουν πέντε ταξίδια καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, συμπεριλαμβανομένων των αποδράσεων το Σαββατοκύριακο και των παρατεταμένων αποδράσεων το Σαββατοκύριακο (90%) και των εβδομαδιαίων ταξιδιών (67%). Μερικά θα εκτείνονται ακόμη περισσότερο σε διακοπές πολλών εβδομάδων ή μεγαλύτερες χρονικές περιόδους (36%).

Τα ενοικιαζόμενα καταλύματα παραμένουν μια δημοφιλής επιλογή για τους καλοκαιρινούς ταξιδιώτες, με το 42% να επιλέγει να κάνει κράτηση για διαμονή σε ενοικιαζόμενα σε σχέση με άλλες επιλογές καταλυμάτων (από 38% το 2023 και 32% το 2022).

Η διάρκεια των ταξιδίων των καλοκαιρινών διακοπών θα είναι μεγαλύτερη φέτος, με το 72% των ταξιδιωτών να σχεδιάζει να ταξιδέψει τα Σαββατοκύριακα. Η 4η Ιουλίου (43%) θα συνεχίσει να είναι κορυφαία ημερομηνία για την οποία οι Αμερικανοί σχεδιάζουν να ταξιδέψουν.

Οι ταξιδιώτες επιδιώκουν να απολαύσουν τον ήλιο δίπλα στη θάλασσα (63%), με τους περισσότερους ταξιδιώτες να κατευθύνονται προς την παραλία (50%).

Τα οδικά ταξίδια θα συνεχιστούν αυτή τη ζεστή εποχή, με περισσότερα από τα τρία τέταρτα να ταξιδεύουν με αυτοκίνητο, RV ή φορτηγό τροχόσπιτου στον προορισμό τους (77%), ειδικά εκείνα Gen X και μεγαλύτερα (82%), ενώ το 41% ​​των καλοκαιρινών ταξιδιωτών θα πιάσει μια πτήση.

Περισσότερο από το ένα τρίτο των καλοκαιρινών ταξιδιωτών θέλει να οικοδομήσει τις αναμνήσεις των διακοπών από τα προηγούμενα χρόνια ταξιδεύοντας σε επαναλαμβανόμενους προορισμούς (34%), με τους γονείς μεγαλύτερων παιδιών (ηλικίας 18 ετών και άνω) να είναι ιδιαίτερα πιθανό να το κάνουν (40%).

Οι Gen Zs και Millennials θα ταξιδέψουν πολύ φέτος σε ποσοστό 58% σε σύγκριση με το 41% ​​των Gen Xs.