Σύνταξη tourismtoday.gr

Περίπου 271 εκατομμύρια Αμερικανοί θα ταξιδέψουν αεροπορικώς σε όλο τον κόσμο αυτό το καλοκαίρι, όπως αποκαλύπτει η Airlines for America (A4A).

Η εκτίμηση της A4A για την περίοδο μεταξύ 1ης Ιουνίου και 31 Αυγούστου αντιπροσωπεύει αύξηση 6,3% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2023.
Σύμφωνα με την πρόβλεψη οι επιβάτες που επιλέξουν ταξίδια με αεροπλάνο θα ξεπεράσουν το προηγούμενο ρεκόρ των 255 εκατομμυρίων.

«Οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες είναι ενθουσιασμένες που θα πετάξουν με αριθμό ρεκόρ ταξιδιωτών αυτό το καλοκαίρι», δήλωσε η Rebecca Spicer, Ανώτερη Αντιπρόεδρος της A4A.

Για να καλύψουν την αυξημένη ζήτηση, οι αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ θα προσφέρουν διευρυμένες υπηρεσίες αυτό το καλοκαίρι. Υπάρχουν πάνω από 26.000 προγραμματισμένες πτήσεις την ημέρα, μια αύξηση σχεδόν 1.400 από την περσινή θερινή σεζόν.

Επιπλέον, οι αερομεταφορείς έχουν κάνει σημαντικές τεχνολογικές επενδύσεις για να διασφαλίσουν ότι οι ταξιδιώτες παραμένουν ενημερωμένοι για τις ανακοινώσεις πτήσεων, την παρακολούθηση αποσκευών, την ψυχαγωγία κατά την πτήση και πολλά άλλα.