Σύνταξη: tourismtoday.gr

Περισσότεροι από 47,7 εκατ. Αμερικανοί θα ταξιδέψουν για την περίοδο των διακοπών για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας.

Αυτό αποκαλύπτει έρευνα από την AAA Travel. Ο όγκος των ταξιδιών θα προσεγγίσει τα επίπεδα πριν από την πανδημία αυτή την περίοδο των διακοπών. Με μόλις 2,5% λιγότερους Αμερικανούς να ταξιδεύουν φέτος σε σύγκριση με την Ημέρα Ανεξαρτησίας το 2019.

Η κίνηση φέτος αντιπροσωπεύει αύξηση σχεδόν 40% σε σύγκριση με πέρυσι, όταν τα συνολικά ταξίδια μειώθηκαν στα 34,2 εκατ.

  • Το 91% θα ταξιδέψουν με αυτοκίνητο, που αντιστοιχεί σε 43,6 εκατ. Αμερικανούς. Το υψηλότερο ρεκόρ για αυτές τις διακοπές. Και 5% περισσότερο από το προηγούμενο ρεκόρ το 2019.
  • Περίπου 3,5 εκατ. άνθρωποι θα ταξιδέψουν με αεροπλάνο. Ο όγκος των αεροπορικών ταξιδιών την Ημέρα Ανεξαρτησίας θα φθάσει το 90% των επιπέδων προ πανδημίας. Και είναι αυξημένος 164% σε σύγκριση με πέρυσι.

Σε μια άλλη έκθεση, της εταιρείας ταξιδιωτικών δεδομένων Arrivalist διαπιστώνεται οι Αμερικανοί θα πραγματοποιήσουν 42,9 εκατομμύρια οδικά ταξίδια κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου της 4ης Ιουλίου. Αύξηση 25% σε σύγκριση με πέρυσι.

Τα δεδομένα Arrivalist δείχνουν ότι τα ταξίδια αναμένεται να ξεπεράσουν τα επίπεδα πριν από το COVID κατά 3,8% σε σύγκριση με τη δραστηριότητα οδικών ταξιδιών του 2019.