Πάνω από το 43% των Αμερικανών ενηλίκων (ηλικίας 18 ετών και άνω) σχεδιάζει να ταξιδέψει φέτος για την Ημέρα των Ευχαριστιών, καταγράφοντας αύξηση από το 42% που αναφέρθηκε στην περσινή έρευνα. Αυτό προέκυψε από την τελευταία έρευνα από το The Vacationer.

To εν λόγω ποσοστό ισοδυναμεί με περισσότερους από 112 εκατ. ταξιδιώτες, με βάση τα πιο πρόσφατα στοιχεία της απογραφής των ΗΠΑ.

Όταν κατανεμηθεί ανά φύλο, η έρευνα διαπίστωσε ότι οι άνδρες είναι πολύ πιο πιθανό να ταξιδέψουν για την Ημέρα των Ευχαριστιών από τις γυναίκες, με το 49% των ανδρών να σχεδιάζει να ταξιδέψει σε σύγκριση με μόλις 38% των γυναικών.

Ενώ οι περισσότεροι Αμερικανοί σχεδιάζουν να ξοδέψουν λιγότερα από 500 $ για το ταξίδι τους για την Ημέρα των Ευχαριστιών φέτος, ένα σημαντικό μέρος θα εξακολουθήσει να πληρώνει μεγάλα χρήματα.

Δυστυχώς, οι Αμερικανοί βλέπουν να αυξάνονται οι τιμές του φυσικού αερίου και οι ακριβές πτήσεις και καταλαβαίνουν ότι θα πρέπει να πληρώσουν πολύ περισσότερα φέτος για να ταξιδέψουν για την Ημέρα των Ευχαριστιών.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι σχεδόν το 29% των Αμερικανών, που αντιπροσωπεύουν περίπου 74 εκατ. ενήλικες, σχεδιάζουν να ξοδέψουν πάνω από 500 δολάρια για ταξίδια για την Ημέρα των Ευχαριστιών φέτος. Επιπλέον, η έρευνα βρήκε τα εξής:

  • 12,6% των ενηλίκων αναμένουν να ξοδέψουν 501 έως 1.000 $.
  • Το 8,4% αναμένεται να ξοδέψει 1.001 $ έως 1.500 $.
  • Το 5,1% αναμενόταν να ξοδέψει 1.501 έως 2.000 $.
  • Το 2,6% περίμενε να ξοδέψει 2.000 $ ή περισσότερα.

Τα υψηλά επίπεδα πληθωρισμού επηρεάζουν τα σχέδια εκατομμυρίων Αμερικανών για την Ημέρα των Ευχαριστιών, με το 66,5% των ερωτηθέντων, που αντιπροσωπεύουν περίπου 171 εκατομμύρια κατοίκους, να λένε ότι το αυξανόμενο κόστος τους ανάγκασε να επαναξιολογήσουν.

Περίπου το 24,7% δήλωσε ότι τα σχέδιά του επηρεάστηκαν από την αύξηση του κόστους των τροφίμων, ενώ το 16,8% δήλωσε ότι επηρεάστηκε από την αύξηση του κόστους ταξιδιού και το 25% δήλωσε ότι επηρεάστηκε και από τα δύο.