Νέα στοιχεία υποδηλώνουν ότι σχεδόν οι μισοί Αμερικανοί σχεδιάζουν να ταξιδέψουν κατά την επερχόμενη περίοδο ταξιδιών χειμερινών διακοπών.

Σύμφωνα με το ετήσιο Holiday Outlook της PwC, το 47% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι θα ταξίδευε για τις διακοπές, μια τεράστια αύξηση από το εκτιμώμενο 33% που θα ταξίδευε πριν από την πανδημία.

Η αύξηση αυτή αποδίδεται σε άτομα που πραγματοποιούν εκ νέου προγραμματισμένα ταξίδια που επηρεάζονται από τους περιορισμούς που σχετίζονται με τον κορωνοϊό, τη συσσωρευμένη ζήτηση που δημιουργεί ταξίδια εκδίκησης και την άνοδο των ψηφιακών νομάδων.

«Η ανάλυση της PwC διαπιστώνει ότι οι ταξιδιώτες είναι ιδιαίτερα επιρρεπείς στην αλλαγή επωνυμίας μετά από μια κακή εμπειρία», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας. «Τα εργαλεία πληροφοριών ζήτησης μπορούν να βοηθήσουν στην αξιολόγηση των αλλαγών στις ταξιδιωτικές τάσεις και να προετοιμαστούν για τη συντριβή των ταξιδιωτών διακοπών».

Η μελέτη διαπίστωσε ότι το 46% των Αμερικανών σχεδιάζει να ταξιδέψει με αεροπλάνο παρά τα συνεχιζόμενα προβλήματα των αεροπορικών εταιρειών, μια αύξηση από 40% το 2021 και 33% το 2020. Οι Millennials (ηλικίας 26-40) είναι επίσης οι πιο πιθανό να ταξιδέψουν αυτή την περίοδο των διακοπών στα 63%.

Τι ανησυχεί περισσότερο τους Αμερικανούς ταξιδιώτες

Όσον αφορά στις ανησυχίες που σχετίζονται με τα ταξίδια αυτές έχουν ως εξής :

  • Το 74% ανέφερε την αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου.
  • Το 68% είπε το αυξανόμενο κόστος ταξιδιού.
  • Το 58% ανησυχεί για την αύξηση στο κόστος διαμονής των ξενοδοχείων.
  • Οι ακυρώσεις πτήσεων είναι μια άλλη μεγάλη ανησυχία.
  • Οι ελλείψεις προσωπικού και η πιθανότητα καθυστερήσεων λόγω καιρού επίσης ανησυχούν τους Αμερικανούς ταξιδιώτες.