Η διαθεσιμότητα ενός εμβολίου είναι πολύ ενθαρρυντική για τους Αμερικανούς ταξιδιώτες. Αυτό αποκαλύπτουν στοιχεία της έρευνας Travel Intentions Pulse Survey (TIPS) και Travel Safety Barometer, της MMGY Global.

Τα δεδομένα δείχνουν πώς αισθάνονται οι Αμερικανοί για τα ταξίδια εν μέσω ειδήσεων για αποτελεσματικά εμβόλια και αυξήσεων κρουσμάτων COVID-19 στις ΗΠΑ.

  • Το 50% των ταξιδιωτών θα εμβολιαστούν.
  • Το 40% είπε πως θα περιμένει στον λίγους μήνες για να δει εάν είναι αποτελεσματικό το εμβόλιο.
  • Το 9% δεν θα εμβολιαστεί.

Η MMGY διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι ανησυχούν περισσότερο για το πώς η οικογένεια ή οι φίλοι θα κρίνουν τις αποφάσεις τους για ταξίδι.

Το 30% δήλωσε ότι οι απόψεις της οικογένειας και των φίλων τους αποτέλεσαν σημαντικό παράγοντα, που επηρεάζει τα μελλοντικά ταξιδιωτικά σχέδια. Αύξηση από 25% εκατό τον Οκτώβριο.

  • Ωστόσο, το ενδιαφέρον για ταξίδια ήταν σταθερό στην εγχώρια αγορά. Το ποσοστό των ερωτηθέντων που ενδέχεται να κάνουν ταξίδι αναψυχής στο σπίτι τους επόμενους έξι μήνες παρέμεινε στο 41%.
  • Το ενδιαφέρον για τα διεθνή ταξίδια αυξήθηκε από το Wave X στο Wave XI, αυξάνοντας ελαφρώς από 21% σε 25%.

Αισιοδοξία στα επαγγελματικά ταξίδια

Τα επαγγελματικά ταξίδια αυξάνονται επίσης. Η έρευνα της MMGY διαπίστωσε ότι το ποσοστό των ερωτηθέντων που πιθανότατα θα έκαναν εγχώριο επαγγελματικό ταξίδι κατά τους επόμενους έξι μήνες αυξήθηκε σε 38% από 34% στο Wave X.

  • Οι ταξιδιώτες επαγγελματίες ήταν επίσης πιο αισιόδοξοι σχετικά με τη συμμετοχή σε συνεδριάσεις και συνέδρια εκτός χώρου.
  • Ένας στους πέντε (21%) επαγγελματίες ταξιδιώτες είναι πιθανό να παρευρεθεί σε συνέδριο ή συνέδριο (από 17% τον Οκτώβριο).
  • Ένας στους τέσσερις (24%) είναι πιθανό να παρευρεθεί σε μια επαγγελματική συνάντηση εκτός χώρου (από 22% τον Οκτώβριο).

Διαμονή

Το 39% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι είναι πιθανό να μείνουν σε ξενοδοχείο / θέρετρο τους επόμενους έξι μήνες.
Το 32% δήλωσε ότι είναι πιθανό να μείνουν σε εξοχικό / ενοικίαση σε αυτό το χρονικό πλαίσιο.