Σχεδόν τα δύο τρίτα (64%) των Αμερικανών ταξιδιωτών αναμένεται να χρησιμοποιήσουν την τεχνητή νοημοσύνη για να ερευνήσουν ή να σχεδιάσουν ταξίδια στο μέλλον ή το έχουν ήδη κάνει. Αυτό αποκάλυψε πρόσφατη έρευνα της Matador Network σε χρήστες του GuideGeek.

  • Πάνω από το 16% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι είχε ήδη χρησιμοποιήσει τεχνητή νοημοσύνη για να βοηθηθεί στον προγραμματισμό του ταξιδιού τους.
  • Οι περισσότεροι (60%) χρησιμοποίησαν εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης για να εξοικονομήσουν χρόνο στον προγραμματισμό του ταξιδιού τους.
  • Ποσοστό 70% έκαναν χρήση της ΑΙ για να βρουν δραστηριότητες ή αξιοθέατα που δεν θα γνώριζαν αλλιώς.

Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι όσοι ταξιδεύουν περισσότερο είχαν περισσότερες πιθανότητες να χρησιμοποιήσουν AI. Μεταξύ των καλοκαιρινών ταξιδιωτών, εκείνοι που έκαναν διακοπές περισσότερες από 10 ημέρες είχαν έως και 30% περισσότερες πιθανότητες να χρησιμοποιήσουν την τεχνητή νοημοσύνη στον προγραμματισμό τους από εκείνους που ταξίδεψαν λιγότερο. Οι επαγγελματίες ταξιδιώτες ανέφεραν παρόμοιους αριθμούς.

  • Συνολικά, όσοι χρησιμοποίησαν τεχνητή νοημοσύνη ήταν πιο ικανοποιημένοι με τα καταλύματα και τις δραστηριότητές τους.
  • Οι καλοκαιρινοί ταξιδιώτες που δεν έχουν χρησιμοποιήσει τεχνητή νοημοσύνη για να προγραμματίσουν ταξίδια είχαν 57% περισσότερες πιθανότητες να είναι δυσαρεστημένοι με τις καλοκαιρινές τους διακοπές.