Σύνταξη tourismtoday.gr

Μόνο το ένα τέταρτο των Βρετανών που σχεδιάζουν καλοκαιρινές διακοπές φέτος έχουν κάνει κράτηση για ένα ταξίδι στο εξωτερικό. Οι Βρετανοί λόγω πληθωρισμού και οικονομικής αβεβαιότητας είναι συγκρατημένοι, όπως αποκαλύπτει νέα έρευνα από το The PC Agency.

  • Η πλειοψηφία των Βρετανών (76%) επιθυμεί να ταξιδέψει στο εσωτερικό της χώρας ή στο εξωτερικό αυτό το καλοκαίρι.
  • Ωστόσο μόνο το 25% έχει δεσμευτεί για ένα ταξίδι στο εξωτερικό.
  • Το 19% να καθυστερεί και να εξετάζει ακόμα τις επιλογές του για μια καλοκαιρινή απόδραση.
  • Σχεδόν το 24% δεν σκοπεύει να πάει πουθενά αυτό το καλοκαίρι.

Μεταξύ εκείνων που δεν σκοπεύουν να κάνουν διακοπές φέτος, τα δύο τρίτα (65%) ανέφεραν την κρίση κόστους ζωής και την έλλειψη οικονομικής προσιτότητας ως βασικούς λόγους για να αφήσουν τη βαλίτσα τους μακριά.

Σύμφωνα με την έρευνα ενώ η εμπιστοσύνη στα ταξίδια επανήλθε στα προ της πανδημίας επίπεδα, η κρίση διαβίωσης φρενάρει τις κρατήσεις.

Οι Βρετανοί ταξιδιώτες αντιμετωπίζουν σημαντικά υψηλότερο κόστος για διακοπές σε όλα τα δημοφιλή hotspot διακοπών, όπως η Ισπανία, η Ελλάδα, η Γαλλία, η Ιταλία και η Τουρκία.

  • Από όσους σκοπεύουν να ταξιδέψουν αυτό το καλοκαίρι, περισσότεροι από τους μισούς (52%) αναμένουν να πληρώσουν περισσότερα ή τα ίδια με το 2019.
  • Μόνο το 29% να αναμένει να πληρώσει λιγότερα από τα ταξίδια πριν από την πανδημία.

Στο πλαίσιο της σημαντικά αυξημένης ζήτησης για καλοκαιρινές διακοπές, η οποία βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με το 2019, το νέο εμπόδιο στις κρατήσεις είναι πλέον το κόστος και όχι οι ανησυχίες για τον Covid-19.

Οι φόβοι από την πανδημία, έχουν εκτονωθεί σημαντικά, με μόλις το 7% να λέει ότι δεν θα έκανε διακοπές λόγω ανησυχιών για την υγιεινή και μόνο το 2% εξέφρασε ανησυχίες για την ασφάλεια αεροδρομίων και αεροπορικών εταιρειών.