Κράτηση προκειμένου να ταξιδέψουν στο εξωτερικό επιθυμούν να κάνουν τέσσερις στους δέκα Βρετανούς την περίοδο έως τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, σύμφωνα με έρευνα της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας (CAA).

  • Η μελέτη από το τμήμα Atol της CAA διαπίστωσε ότι η μέση δαπάνη αναμένεται να είναι 2.427 λίρες.
  • Ο αριθμός είναι «σημαντικά υψηλότερος» μεταξύ των ατόμων ηλικίας 18-34 ετών, με περίπου το 51% να σχεδιάζει ένα ταξίδι στο εξωτερικό φέτος.
  • Συνολικά, το 30% όσων σχεδιάζουν να κάνουν κράτηση για ένα ταξίδι δήλωσε ότι σκοπεύει να ξοδέψει τουλάχιστον 3.000 λίρες για τις διακοπές του.
  • Το 7% σχεδιάζει δαπάνη άνω των 5.000 λιρών.
  • Το 43% ανέφερε ότι είναι πολύ πιθανό (19%) ή αρκετά πιθανό (24%) να κλείσουν ένα ταξίδι στο εξωτερικό πριν από τα Χριστούγεννα είτε για να ταξιδέψουν το 2023 είτε το 2024.

Τα θετικά επίπεδα κρατήσεων αυτό το φθινόπωρο αναμένεται να επαναφέρουν τις κρατήσεις για διακοπές στα προ πανδημίας επίπεδα, σύμφωνα με την CAA.

Τα δεδομένα κρατήσεων υποδηλώνουν ότι οι ταξιδιώτες αντιστρέφουν την τάση των τελευταίων δύο ετών και οργανώνουν αποδράσεις της τελευταίας στιγμής τον Οκτώβριο, όπως χειμερινές εκδρομές για ηλιοθεραπεία ή σκι ή κάνουν νωρίς κράτηση για τις διακοπές τους το 2024

Ο επικεφαλής της Atol Michael Budge δήλωσε: «Υπήρχε μια τάση για κρατήσεις της τελευταίας στιγμής όλο το καλοκαίρι και φαίνεται ότι αυτό θα συνεχιστεί τόσο το φθινόπωρο όσο και μετά.

Από την έρευνα μας προκύπτει ότι οι άνθρωποι σχεδιάζουν να ξοδέψουν αρκετά για το επόμενο ταξίδι τους στο εξωτερικό, γι’ αυτό θα παροτρύνουμε όλους να ελέγξουν τις προσφορές του παρόχου τους για διακοπές που προστατεύονται από το Atol, ώστε στη συνέχεια να είναι ήρεμοι, γνωρίζοντας ότι δεν θα επηρεαστούν αρνητικά στην περίπτωση που συμβεί οτιδήποτε στην ταξιδιωτική τους εταιρεία».