Εκατομμύρια Βρετανοί αναμένεται να ταξιδέψουν στο εξωτερικό την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, σύμφωνα με την Ένωση Βρετανών Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (ABTA).

Η περίοδος από τις 22 Δεκεμβρίου έως τις 2 Ιανουαρίου είναι μια από τις πιο δημοφιλείς για ταξίδια στο εξωτερικό, ιδιαίτερα για όσους έχουν οικογένειες με παιδιά.

  • Για όσους αναζητούν προορισμούς με ήλιο κι υψηλές θερμοκρασίες, κορυφαίες επιλογές είναι τα Κανάρια Νησιά, η Κύπρος, το Ντουμπάι, η Νότια Ισπανία και η Τουρκία.
  • Για μια πιο παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη εμπειρία σε έναν χιονισμένο προορισμό, τα χιονοδρομικά κέντρα της Γαλλίας, της Αυστρίας, της Ελβετίας και της Ιταλίας πρωταγωνιστούν, ενώ τα μέλη της ABTA ανέφεραν έντονη ζήτηση για τη Λαπωνία
  • Για όσους προτιμούν τους city break προορισμούς ιδιαίτερα δημοφιλείς φέτος είναι το Δουβλίνο, το Άμστερνταμ, τη Βαρκελώνη, το Παρίσι και τη Βιέννη.

Η χριστουγεννιάτικη απόδραση σε αριθμούς

Εκατομμύρια άνθρωποι θα φύγουν από τη χώρα μέσω των μεγάλων αεροδρομίων, τα οποία αναφέρουν υψηλούς αριθμούς.

Περίπου 425.000 πρόκειται να αναχωρήσουν από το Στάνστεντ, 253.000 από το Λούτον, επιπλέον 395.000 αναμένεται να αναχωρήσουν από το Μάντσεστερ, 335.000 από το Μπέρμιγχαμ και 145.000 από το Μπρίστολ.

Ανάλογα πολυσύχναστα αναμένεται να είναι το Γκάτγουικ και το Χίθροου, με το δεύτερο να αναμένεται πως θα εξυπηρετήσει πάνω από 6,5 εκατ. επιβάτες καθ’ όλη τη διάρκεια του Δεκεμβρίου.

Εκατοντάδες χιλιάδες επιβάτες θα αναχωρήσουν από τα αεροδρόμια της Σκωτίας, με 200.000 να αναχωρούν μόνο από το Εδιμβούργο.

Ένας σημαντικός αριθμός ατόμων ταξιδεύει επίσης στη Μάγχη με πλοίο ή μέσω της σήραγγας της Μάγχης.

Ο κ. Mark Tanzer, Διευθύνων Σύμβουλος της ABTA δήλωσε σχετικά:

«Τα ταξίδια την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς είναι ιδιαιτέρως δημοφιλή, εικόνα που δεν θα αλλάξει φέτος, καθώς μεγάλος αριθμός τουριστών αναμένεται να ταξιδέψει στο εξωτερικό.”