Ο αριθμός των Βρετανών που σχεδιάζουν καλοκαιρινές διακοπές στο εξωτερικό έχει σχεδόν διπλασιαστεί μέσα σε ένα χρόνο – αύξηση από 34% σε 64% σε 12 μήνες.

Σύμφωνα με νέα έρευνα παρακολούθησης από την AllClear Travel Insurance , η ζήτηση για ταξίδια στο εξωτερικό αναμένεται να αυξηθεί κατακόρυφα τους επόμενους μήνες.

Ως αναπόσπαστο μέρος της έρευνάς της που παρακολουθεί τις ταξιδιωτικές τάσεις με την πάροδο του χρόνου, η AllClear ρώτησε ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα 2.016 ενηλίκων σχετικά με τα σχέδια διακοπών τους στο εξωτερικό για αυτό το καλοκαίρι, συγκρίνοντας τα αποτελέσματα με μια παρόμοια έρευνα πέρυσι.

Τα αποτελέσματα είναι η ισχυρότερη ένδειξη μέχρι τώρα για το πόση εμπιστοσύνη των ταξιδιωτών έχει επιστρέψει.

Η χαλάρωση στον ήλιο είναι στην κορυφή της λίστας για διακοπές αυτό το καλοκαίρι – με διπλάσιους ανθρώπους φέτος να θέλουν χαλαρωτικές διακοπές στην παραλία στο εξωτερικό.

Η ζήτηση ταξιδιών για τη θερινή περίοδο είναι επίσης έντονη μεταξύ των ηλικιωμένων ταξιδιωτών, με το 46% των ατόμων άνω των 65 ετών να προγραμματίζουν διακοπές στο εξωτερικό αυτό το καλοκαίρι – από 33% πέρυσι.

Η έρευνα της AllClear διαπιστώνει ότι η ζήτηση για ταξίδια στο εξωτερικό δεν έχει ακόμη πληγεί σοβαρά από τις πρόσφατες αυξήσεις του κόστους ζωής.

Ενώ το 87% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι θα κάνει περικοπές, οι διακοπές δεν ήταν οι πρώτες στη σειρά για την προσοχή.

Ο Chris Rolland, Διευθύνων Σύμβουλος της AllClear, δήλωσε: «Η αύξηση του κόστους ζωής είναι μια ακόμη πρόκληση, αλλά η έρευνά μας δείχνει ότι, για τρία στα τέσσερα άτομα, τα σχέδια διακοπών δεν φαίνεται να εντάσσονται σε περικοπές».

«Για πολλούς η αναμονή για αξιοπρεπείς διακοπές ήταν πολύ μεγάλη – τώρα απλώς θέλουν να ξεφύγουν για αυτό το τόσο απαραίτητο διάλειμμα».