Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Ολλανδία θα υποδεχθεί έναν σημαντικό ποσοστό από διεθνείς τουρίστες φέτος -σε σύγκριση με το 2021- αλλά ο αριθμός τους εξακολουθεί να είναι πολύ χαμηλότερος σε σχέση με το 2019.

Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων η τελευταία έκθεση του Ολλανδικού Τουριστικού Συμβουλίου (NBTC Holland).

Παρά το γεγονός ότι η Πάσχα σηματοδοτεί την έναρξη της ολλανδικής τουριστικής περιόδου, τα νούμερα είναι σημαντικά χαμηλότερα, σε σύγκριση με τα επίπεδα πανδημίας.

Ο κύριος λόγος είναι η κατάσταση του κορωνοϊού, καθώς και ο πόλεμος στην Ουκρανία, σύμφωνα με το NBTC.

Κατά τη διάρκεια του 2022, η Ολλανδία θα υποδεχθεί λιγότερους Γερμανούς τουρίστες, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν τον μεγαλύτερο αριθμό διεθνών επισκεπτών της.

Παράλληλα εν μέσω αυξημένων φόβων για την κατάσταση του κορωνοϊού, λιγότεροι Αμερικανοί ταξιδιώτες θα κατευθυνθούν στην Ολλανδία κατά τη διάρκεια αυτού του έτους.

«Αυτό που μας εξέπληξε, είναι ότι η αύξηση σε κρούσματα κορωνοϊού είναι πιο σημαντικός λόγος για τους Αμερικανούς -από τον πόλεμο- για να αποφύγουν τα ταξίδια στην Ολλανδία», υπογραμμίζει ο Jos Vranken διευθυντής μάρκετινγκ του NBTC Holland.

Σύμφωνα με το NTBC, περίπου 12 εκατομμύρια διεθνείς τουρίστες και 24 εκατομμύρια Ολλανδοί ταξιδιώτες θα περάσουν τουλάχιστον μια νύχτα στην Ολλανδία το 2022, σε σύγκριση με περίπου 46 εκατομμύρια το 2019, πριν από την πανδημία.

Σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύτηκε από τη Στατιστική Υπηρεσία της Ολλανδίας (CBS), ο αριθμός των διεθνών επισκεπτών στην ολλανδική επικράτεια διανυκτερεύσεων μειώθηκε κατά 13% ετησίως.