Σύνταξη: tourismtoday.gr

Το Schiphol αναμένει περισσότερους επιβάτες αυτό το καλοκαίρι σε σχέση με όσους ταξίδεψαν για διακοπές από το αεροδρόμιο το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Ωστόσο, εκτιμά ότι δεν θα φτάσει στο επίπεδο πριν από την πανδημία.

Συνιστά στους ταξιδιώτες να οπλιστούν με υπομονή και να περιμένουν μεγαλύτερους χρόνους αναμονής στο check-in, την ασφάλεια και τον έλεγχο διαβατηρίων. Εκπρόσωπος του αεροδρομίου είπε ότι η αναστάτωση θα είναι ελεγχόμενη.

  • Ο κόμβος του Άμστερνταμ αναμένει να αναχωρήσουν 69.000 Ολλανδοί κατά μέσο όρο ημερησίως την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών- η οποία ξεκινά σε πρώτη φάση την επόμενη Παρασκευή 5 Ιουλίου και λήγει 1 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για 1.000 επιβάτες περισσότερους καθημερινά, από πέρυσι.
  • Το 2019, το τελευταίο έτος πριν από την πανδημία, υπήρχαν κατά μέσο όρο 73.000 επιβάτες την ημέρα.
  • Τις ημέρες αιχμής, το Schiphol αναμένει περίπου 81.500 αναχωρούντες επιβάτες, ενώ το  2023 ήταν περίπου 77.000.

Στην Ολλανδία, οι καλοκαιρινές διακοπές ξεκινούν σε διαφορετικό διάστημα ανά περιοχή. Φέτος, η νότια περιφέρεια ξεκινά στις 6 Ιουλίου, ενώ ακολουθούν οι υπόλοιπες στις 13 και 20 Ιουλίου. Τα Σαββατοκύριακα αυτά αναμένεται επιπλέον πλήθος ταξιδιωτών.

Η ημέρα με την μεγαλύτερη κίνηση θα είναι η Δευτέρα 19 Αυγούστου, όταν οι Ολλανδοί θα επιστρέφουν στην χώρα τους από τις διακοπές.