Η ζήτηση για ταξίδια υπάρχει και περιμένει να εκτοξευθεί μόλις αρθούν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί. Αυτό αποκαλύπτει πρόσφατη έρευνα σε 2.000 ταξιδιώτες που διενήργησε η εταιρεία τουριστικού μάρκετινγκ ΤΜΑ.

Στόχος της ήταν να διερευνήσει τις προθέσεις και τη νοοτροπία των ταξιδιωτών για το 2021 και μετά.

Μια συνοδευτική έρευνα από την ΤΜΑ σε περισσότερους από 500 ταξιδιωτικούς πράκτορες τόνισε την ανάγκη για κρατική υποστήριξη.

Ποσοστό 39% των ταξιδιωτικών πρακτόρων παγκοσμίως έλαβε απολύτως μηδενική οικονομική υποστήριξη από τις κυβερνήσεις τους κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσης.

Σημαντικά στοιχεία της έρευνας

• 79% των ερωτηθέντων σκοπεύουν να ταξιδέψουν μόλις αρθούν οι περιορισμοί ταξιδιού – ανεξάρτητα από τη διάθεση των εμβολίων.

• Οι νεότεροι ταξιδιώτες (ηλικίας 18-34 ετών) είναι οι πιο πρόθυμοι να ταξιδέψουν διεθνώς. Το 52% θέλει να ταξιδέψει το 2021 εάν αρθούν οι περιορισμοί.

• Το 60% των ταξιδιωτών ηλικίας 35 ετών και άνω θέλουν να ταξιδεύουν μόνο στο εσωτερικό, ακόμα κι αν αρθούν οι περιορισμοί.

• Το 34% των ταξιδιωτών ηλικίας 54 ετών και άνω σκοπεύουν να ταξιδέψουν διεθνώς λιγότερο συχνά από ό, τι πριν από την πανδημία.

• Η βιομηχανία κρουαζιέρας αντέχει ακόμα. Το 18% των ερωτηθέντων ανυπομονούν να κάνουν μια κρουαζιέρα.