Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Βαρκελώνη έκλεισε τη φετινή καλοκαιρινή τουριστική σεζόν με 2,9 εκατομμύρια τουρίστες σε ξενοδοχεία και τουριστικά διαμερίσματα, 15% λιγότεροι από το 2019.

Τα στατιστικά στοιχεία αποκαλύπτουν ότι ο τουρισμός στη Βαρκελώνη κατέγραψε 6,4 εκατομμύρια επισκέπτες και σχεδόν 20 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις μέχρι στιγμής φέτος.

«Είχαμε λιγότερο τουρισμό αλλά υψηλότερης ποιότητας επειδή οι δαπάνες αυξήθηκαν, περισσότερα χρήματα έχουν κερδηθεί με λιγότερους τουρίστες και έχει δημιουργηθεί περισσότερη απεριόριστη απασχόληση στον τομέα από ποτέ», δήλωσε ο Jaume Collboni, πρώτος αντιδήμαρχος.

Ο μέσος όρος διαμονής ανά άτομο έχει επεκταθεί σε 5,3 διανυκτερεύσεις, γι’ αυτό η πληρότητα των ξενοδοχείων τον Αύγουστο μειώθηκε κατά 3,9% σε σύγκριση με το 2019.
Η Βαρκελώνη τοποθετείται ως ο αστικός προορισμός στην Ισπανία με τον υψηλότερο όγκο διαμονών, ακολουθούμενη από τη Μαδρίτη (4,9) και Πάλμα (3,7).

Ο εσωτερικός τουρισμός κατέγραψε αύξηση 10%, με 340.000 ταξιδιώτες. Το 84% του τουρισμού στη Βαρκελώνη ήταν διεθνείς ταξιδιώτες, από:

  • Γαλλία, 107.000 τουρίστες.
  • ΗΠΑ, 70.000 τουρίστες.
  • Ηνωμένο Βασίλειο- Ιταλία, 54.000 τουρίστες, αντίστοιχα.

Σύμφωνα με το Observatori de Turisme de Barcelona, ​​υπολογίζεται ότι οι τουρίστες ξόδεψαν 1,9 εκατομμύρια ευρώ κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην πόλη αυτό το καλοκαίρι (το ποσοστό δεν λαμβάνει υπόψη το ποσό που δαπανήθηκε για διαμονή ή μεταφορά κατά την άφιξη).

Στο λιμάνι της Βαρκελώνης φιλοξενήθηκαν 900.000 επιβάτες κρουαζιέρας, 19,6% λιγότεροι από το καλοκαίρι του 2019.
Από το σύνολο των επισκεπτών το 61,2% ταξίδεψε με κρουαζιερόπλοια και homeport τη Βαρκελώνη.

Το αεροδρόμιο Βαρκελώνης Josep Tarradellas Barcelona-El Prat έχει καταγράψει 12,9 εκατομμύρια επιβάτες, 18,4% λιγότερους από το 2019 (15,8 εκατομμύρια), αλλά σχεδόν διπλάσιο από το περασμένο καλοκαίρι (6.500.256).

Από την άλλη πλευρά, το Δημοτικό Συμβούλιο διέθεσε τον τελευταίο χρόνο 6,7 εκατ. ευρώ που προέρχονται από τον φόρο επί της διαμονής σε τουριστικές εγκαταστάσεις (ΙΕΕΤ) σε έργα τουριστικής ανάπτυξης και προώθησης αθλητικών, γαστρονομικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων που έχουν σημασία για τη διεθνή προβολή. της πόλης και την προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού.

Επιπλέον, η Κυβερνητική Επιτροπή ενέκρινε τη διάθεση άνω των δύο εκατομμυρίων ευρώ από το ΙΕΕΤ σε έργα τουριστικής ανάπτυξης που θα πραγματοποιηθούν για τη διεθνή προβολή της πόλης.