Σε υψηλά τριετίας κινείται η εμπιστοσύνη για τον εισερχόμενο τουρισμό στο Ηνωμένο Βασίλειο φέτος, σύμφωνα με την UKinbound.

Η πρόσφατα έρευνα μεταξύ των 300 μελών της ένωσης ταξιδιωτικού εμπορίου έδειξε ότι:

  • Το 86% των επιχειρήσεων είναι αισόδοξοι για την πορεία των κρατήσεων και των εσόδων τους επόμενους 12 μήνες, συγκριτικά με το 63% τον Απρίλιο του 2022, το 34% τον Απρίλιο του 2021 και ο 11% τον Απρίλιο του 2020.
  • Τα δύο τρίτα των επιχειρήσεων δήλωσαν ότι οι αναμενόμενες ή επιβεβαιωμένες κρατήσεις για το δεύτερο τρίμηνο του 2023 είναι στο ίδιο επίπεδο ή υψηλότερο από ό,τι ήταν πριν από την πανδημία.
  • Πάνω από τα δύο τρίτα ανέφεραν ότι αναμένουν τα έσοδα για το δεύτερο τρίμηνο του 2023 και οι κρατήσεις για το τρίτο τρίμηνο φέτος να ίδια ή υψηλότερα συγκριτικά με τα προπανδημικά επίπεδα.
  • Το 48% των τουριστικών επιχειρήσεων ανέφεραν ότι η ζήτηση από τους Αμερικανούς ταξιδιώτες είναι μεγάλη.

Σε ερώτημα για το κατά πόσο σημειώνεται αύξηση στις κρατήσεις του εισερχόμενου τουρισμού λόγω της επικείμενης στέψης του πρίγκιπα Καρόλου ή του διαγωνισμού της Eurovision τον Μάιο, μόνο το 16% απάντησε θετικά.

Ο Joss Croft OBE, Διευθύνων Σύμβουλος της UKinbound υπογράμμισε «Είναι ιδιαίτερα θετικό που βλέπουμε ότι τόσες πολλές επιχειρήσεις στον κλάδο του εισερχόμενου τουρισμού αισθάνονται σίγουρες για τις τρέχουσες και μελλοντικές κρατήσεις και τα έσοδα και ότι υπάρχει πολύ μεγάλη ζήτηση από τους Αμερικανούς τουρίστες.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι “παρόλο που τα μέλη δεν αναφέρουν τεράστια αύξηση ενδιαφέροντος ή κρατήσεων από διεθνείς επισκέπτες που σχετίζονται με την Eurovision και την ενθρόνιση του Καρόλου, συνήθως σημεώνεται μια αύξηση στον ενδιαφέρον των ταξιδιωτών να επισκεφθούν το Ηνωμένο Βασίλειο μετά από τέτοιου είδους εκδηλώσεις, λόγω της σημαντικής αύξησης της κάλυψης και της προβολής της χώρας σε όλο τον κόσμο.