Το 84% των εταιρειών ενοικίασης αυτοκινήτων πραγματοποιούν εξειδικευμένη απολύμανση στα αυτοκίνητά τους -σε όλες τις περιοχές- για να προστατεύσουν την υγεία των πελατών τους.

Αυτό αποκαλύπτει έρευνα του DiscoverCars.com και απαντά στο ερώτημα όσων θέλουν να νοικιάσουν αυτοκίνητο, αλλά διστάζουν λόγω πανδημίας.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε σχεδόν 400 παρόχους ενοικίασης αυτοκινήτων σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας Covid-19 που εφαρμόζουν.

“Η έρευνα μας δείχνει ότι η βιομηχανία ενοικίασης αυτοκινήτων αντιμετωπίζει την κρίση υγείας πολύ σοβαρά, υπογραμμίζει ο Αλεξάντερ Μπαρκς από το DiscoverCars.com.
Και εφαρμόζει μέτρα για να διασφαλίσει ότι οι άνθρωποι είναι προστατευμένοι από την μετάδοση Covid-19 στο μέγιστο των δυνατοτήτων”.

Το 27% των εταιρειών προσφέρουν πρόσθετη προστασία Covid-19. Όπως αντιβακτηριακό τζελ και μαντηλάκια, μάσκες και γάντια στους πελάτες στα αυτοκίνητα τους εντελώς δωρεάν.
Υπάρχει και ένα 12% των εταιρειών που όλα τα παραπάνω τα παρέχει με επιπλέον κόστος.

Τι παρέχουν δωρεάν οι εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων

  • Αντιβακτηριακό τζελ 60%
  • Μάσκα 46%
  • Αντιβακτηριακά μαντηλάκια 17%
  • Γάντια 10%

Οι εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων απολυμάνουν ολόκληρο το όχημα. Από το τιμόνι, το σύστημα εξαερισμού, καθώς και τα κλειδιά που τα καλύπτουν σε πλαστική συσκευασία πριν παραδώσουν το όχημα στον νέο πελάτη.

Δεδομένου ότι οι χώρες έχουν διαφορετικούς κανονισμούς, ορισμένες εταιρείες ζητούν από τους πελάτες να υπογράψουν ένα έγγραφο που να περιγράφει την κατάσταση της υγείας τους.

Άλλες ζητούν ακόμη και ιατρικό πιστοποιητικό που να αποδεικνύει ότι ο ενοικιαστής δεν έχει Covid-19.

Εάν ένας πελάτης δηλώσει ή εμφανίσει συμπτώματα, το αυτοκίνητο θα τεθεί σε καραντίνα. Αφού τελειώσει η περίοδος καραντίνας, το αυτοκίνητο απολυμαίνεται και ενοικιάζεται ξανά.