Η Ινδία φαίνεται να μην είναι φιλικός προορισμός για γυναίκες. Οι ΗΠΑ και το
Ηνωμένο Βασίλειο, επισημαίνουν πως η Ινδία δεν είναι τόσο ασφαλής για τις γυναίκες να ταξιδεύουν μόνες.
Μάλιστα στις 26 Νοεμβρίου, η βρετανική κυβέρνηση δημοσίευσε ένα λεπτομερές ενημερωτικό δελτίο.
Αφορούσε όσους έχουν υπάρξει “θύματα βιασμού και σεξουαλικής κακοποίησης” για τους πολίτες που διαμένουν ή ταξιδεύουν στην Ινδία.
Ηδη, από τον περασμένο Μάρτιο το Ταξιδιωτικό Συμβούλιο της Ινδικής κυβέρνησης, συνιστά “αυξημένη επιφυλακτικότητα” επισημαίνοντας πως “ο βιασμός είναι ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα εγκλήματα στην Ινδία. Το βίαιο έγκλημα, όπως η σεξουαλική επίθεση, έχει συμβεί σε τουριστικούς χώρους και σε άλλες τοποθεσίες”.

Η υπόθεση Χαϊντεραμπάντ

Σπουδαστές συμμετέχουν σε διαμαρτυρία υπό το φως των κεριών, κατά της υπόθεσης βιασμού και δολοφονίας στην πόλη Χαϊντεραμπάντ. Η υπόθεση αφορά τον ομαδικό βιασμό και την βάναυση δολοφονία μιας νεαρής κτηνιάτρου.
Το Βρετανικό Συμβούλιο κατέληξε στο ότι η δολοφονία της κοπέλας έγινε 2 μέρες μετά τον ομαδικό βιασμό που υπέστη. Ζητά λοιπόν από τις γυναίκες, να καλούν αμέσως το 100 για ό,τι χρειαστούν και να επιμένουν να μιλούν με γυναίκες αστυνομικούς.
Η οργή για τον βιασμό και την δολοφονία της κτηνιάτρου ήταν εκτεταμένη. Το ανησυχητικό είναι πως αυτό η φύση του εγκλήματος αυτού δεν αποτελεί σπάνια περίπτωση. Τα αρχεία της ινδικής αστυνομίας μαρτυρούν 223 τέτοια εγκλήματα το 2017.

32.559 βιασμοί στην Ινδία το 2017

Το συγκεκριμένο όμως, υπήρξε αφορμή για να γίνουν αρκετές συζητήσεις σχετικά με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία που έδειξε το Εθνικό Γραφείο Εγκλημάτων (National Crime Records Bureau’s).
Η έκθεση του NCRB έδειξε 32.559 βιασμούς στην Ινδία το 2017. Το Βρετανικό Συμβούλιο αναφέρει ότι όσοι έχουν υποστεί βιασμό και σεξουαλική επίθεση πρέπει να οπωσδήποτε να το καταγγείλουν στην αστυνομία.
Η αστυνομία δεν είναι υποχρεωμένη να παρέχει αγγλική μετάφραση για την δήλωση. Όποια γυναίκα όμως κάνει την καταγγελία, μπορεί να μάθει τι ακριβώς λέει η δήλωση, προτού υπογράψει, επισήμανε το Συμβούλιο.