Σύνταξη: tourismtoday.gr

Οι διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία της Ισπανίας αυξήθηκαν 5,8% τον περασμένο Σεπτέμβριο σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2022, σύμφωνα με το το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής (INE).

Ξεπέρασαν τα 38 εκατομμύρια, αντικατοπτρίζοντας αύξηση 5,8% σε σχέση με τον περσινό αντίστοιχο μήνα, που υπήρχαν 35,9 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις.

Τους πρώτους εννέα μήνες του 2023, οι διανυκτερεύσεις ήταν στο +8,4% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους. Τα στοιχεία αυτά ξεπερνούν επίσης αυτά των πρώτων εννέα μηνών του 2019.

Οι διανυκτερεύσεις τον Σεπτέμβριο

  • Οι διανυκτερεύσεις από εγχώριους ταξιδιώτες στην Ισπανία ήταν πάνω από 11,8 εκατομμύρια.
  • Από την άλλη πλευρά, οι διεθνείς ταξιδιώτες αντιστοιχούσαν σε περισσότερες από 26,2 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις.

Οι κορυφαίοι ισπανικοί τουριστικοί προορισμοί για διανυκτερεύσεις αυτόν τον μήνα ήταν η Βαρκελώνη, η Μαδρίτη και η Κάλβια.

Ποιους προορισμούς επέλεξαν οι Ισπανοί

Οι κάτοικοι της Ισπανίας επέλεξαν κυρίως την Ανδαλουσία, την Καταλονία και την Κοινότητα της Βαλένθια ως κύριους προορισμούς τους, συνεισφέροντας στο 21,9%, 13,7% και 11,8% των συνολικών διανυκτερεύσεων, αντίστοιχα.

Ποιους προορισμούς επέλεξαν οι διεθνείς τουρίστες

Από την άλλη πλευρά, οι διεθνείς ταξιδιώτες επέλεξαν κυρίως τις Βαλεαρίδες Νήσους ως τον κύριο προορισμό τους, αντιπροσωπεύοντας ένα σημαντικό 32,1% των συνολικών διανυκτερεύσεων.

Πληρότητα και προέλευση διεθνών ταξιδιωτών

  • Όσον αφορά στην πληρότητα το 66,2% των προσφερόμενων δωματίων σε ξενοδοχεία ήταν κατειλημμένα τον Σεπτέμβριο του 2023, με ετήσια αύξηση 3,6%.
  • Σχετικά με την προέλευση των ταξιδιωτών, το 27,6% των συνολικών διανυκτερεύσεων σε ξενοδοχεία προέρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο, με τη Γερμανία να ακολουθεί με 19,3%.