Αύξηση κατέγραψε ο αριθμός των νέων υποψηφίων που αναζήτησαν εργασία στον ταξιδιωτικό κλάδο τον Σεπτέμβριο, ενώ ανοδικά κατά 13% κινούνται, μέχρι στιγμής, και οι μισθοί, σύμφωνα με σύμφωνα με την C&M Travel Recruitment.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, ωστόσο, για την ίδια περίοδο, ο αριθμός των κενών θέσεων εργασίας και των προσλήψεων υποχώρησε για τον ίδιο μήνα.

Συγκεκριμένα για τον Σεπτέμβριο του 2023 ο αριθμός των νέων που αναζητούν αυξήθηκε κατά 3%, σε σχέση με τον Αύγουστο. Αντιθέτως, υποχώρησε κατά 12%, σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2022, ενισχύθηκε κατά 4%, σε σύγκριση με το 2021 και μειώθηκε κατά 18%, σε σύγκριση με επίπεδα προ πανδημίας του 2019.

Σύμφωνα με τον δείκτη δραστηριότητας της C&M, σημειώθηκε πτώση στις προσλήψεις κατά τη διάρκεια του μήνα, με τον αριθμό των υποψηφίων που βρήκαν νέες θέσεις εργασίας στον τομέα των ταξιδιών να μειώνεται κατά 13% από τον Αύγουστο και να διαμορφώνεται στο χαμηλότερο επίπεδο του έτους.

Ο αριθμός ήταν επίσης μειωμένος κατά 59% από τον Σεπτέμβριο του 2022. Ειδικότερα ο αριθμός των νέων θέσεων εργασίας που διατίθενται στον τομέα των ταξιδιών υποχώρησε στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων πέντε μηνών.

Όπως αναφέρει η C&M, οι συνολικές θέσεις εργασίας για τον Σεπτέμβριο υποχώρησαν κατά 45%, συγκριτικά με τον Αύγουστο και κατά 53% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγουμένου έτους.

Σε δηλώσεις της η κ. Barbara Kolosinska, διευθύνουσα σύμβουλος της C&M Travel Recruitment, τόνισε: “Είναι πάντα θετικό να βλέπουμε αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που αναζητούν εργασία στην ταξιδιωτική βιομηχανία. Οι μισθοί έχουν αυξηθεί κατά περίπου 13% μέχρι στιγμής φέτος και είναι ζωτικής σημασίας να προωθήσουμε τα προνόμια της εργασίας στον ταξιδιωτικό τομέα και να συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ενθαρρύνουμε τους ταλαντούχους υποψηφίους να ενταχθούν στον κλάδο μας”.

Ωστόσο, σύμφωνα με την ίδια, η κινητικότητα στις προσλήψεις στον τομέα των ταξιδιών παραμένει πιο υποτονική από ό,τι θα περίμενε κανείς αυτή την εποχή του έτους, αλλά αυτό σημαίνει επίσης ότι υπάρχουν εκπληκτικές ευκαιρίες για τους εργοδότες να αποκτήσουν πρόσβαση σε μια ευρύτερη “δεξαμενή” ταλαντούχων υποψηφίων, προβάλλοντας άμεσα τις επερχόμενες κενές θέσεις εργασίας τους.

Ο κ. Owen Mckeon, διευθυντής μάρκετινγκ της εταιρίας, σχολίασε τις αυξήσεις μισθών, επισημαίνοντας: «Παρά τη μικρή αύξηση τον Σεπτέμβριο, εξακολουθεί να υπάρχει έλλειψη ταλέντων που αναζητούν νέες θέσεις εργασίας αυτή τη στιγμή, και αυτό είχε ως αποτέλεσμα πολλές ταξιδιωτικές εταιρείες να αυξήσουν τους μισθούς σε μια προσπάθεια προσέλκυσης των καλύτερων υποψηφίων.Έχουμε δει τους μισθούς να αυξάνονται συνεχώς για περίπου 18 μήνες τώρα, και δεν βλέπουμε κανένα σημάδι αντιστροφής αυτής της πορείας».