Οι ταξιδιώτες αντιμετωπίζουν τιμές ρεκόρ αυτό το καλοκαίρι στα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου, με επτά από τα 21 αεροδρόμια να αυξάνουν τα τέλη και ένα να τα εισάγει, σύμφωνα με νέα έρευνα της RAC.

Οι μεγαλύτερες αυξήσεις σημειώνονται στο αεροδρόμιο του Σαουθάμπτον, το οποίο αύξησε τα τέλη αποβίβασης από 4 £ πέρυσι σε 6 £ για 20 λεπτά, και στο Belfast International, που αύξησε τη χρέωση κατά 2 £ σε 3 £ για 10 λεπτά.

Οι οδηγοί που αποβιβάζονται στο αεροδρόμιο της Γλασκώβης πληρώνουν 5 £ για 15 λεπτά – από 4 £ το 2022 – ενώ η αρχική τιμή στο Aberdeen έχει αυξηθεί σε 5 £ για 15 λεπτά από 4 £ για 10 λεπτά πέρυσι.

Η χρέωση στο Λιντς Μπράντφορντ έχει επίσης αυξηθεί κατά 1 £ σε 6 £ για 10 λεπτά. Στο Λίβερπουλ Τζον Λένον από 4 έως 5 £ για 10 λεπτά και στο Μπέρμιγχαμ από 3 έως 4 £ για 15 λεπτά.

Το Μπέλφαστ Σίτι έχει εισαγάγει τώρα χρέωση 3 £ για 10 λεπτά, αφού προηγουμένως δεν είχε χρέωση.

Το Στάνστεντ συνεχίζει να βρίσκεται στην κορυφή του πίνακα χρεώσεων με αρχική χρέωση 7 £ για 15 λεπτά, παρά το γεγονός ότι δεν αύξησε το τέλος του φέτος.

Ωστόσο, έξι από τα πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου συγκαταλέγονται στα 13 που έχουν παγώσει τα τέλη μεταφοράς από το περασμένο καλοκαίρι.

Εκτός από το Στάνστεντ που κρατά τις τιμές του είναι το Χίθροου και το Γκάτγουικ που χρεώνουν και τα δύο £5. Το Μάντσεστερ είναι 5 £ για πέντε λεπτά. Το Luton είναι 5 £ για 10 λεπτά και το Εδιμβούργο 4 £ για 10 λεπτά.

Τα αεροδρόμια του Κάρντιφ, του Λονδίνου Σίτι και του Ινβερνές έχουν όλα δωρεάν επιλογή στο προαύλιο του τερματικού σταθμού.