Σύνταξη: tourismtoday.gr

Ο Lufthansa Group αύξησε περαιτέρω την τιμή των πρόσθετων υπηρεσιών. Από τις αρχές του μήνα, οι αεροπορικές εταιρείες Lufthansa, Eurowings Discover, Austrian Airlines, Brussels Airlines, Swiss και Air Dolomiti εφαρμόζουν νέες χρεώσεις για κρατήσεις θέσεων, ορισμένες από τις οποίες έχουν αυξηθεί σημαντικά.

Οι τιμές διαφοροποιούνται ακόμη περισσότερο ανάλογα με τους διαφορετικούς τύπους καθισμάτων. Όπως ενημερώνει ο Όμιλος, τα τέλη κράτησης για επιλεγμένες κατηγορίες θέσεων και ζώνες τιμών έχουν προσαρμοστεί.

Η προσαύξηση για μια τυπική θέση στην οικονομική θέση στις ευρωπαϊκές πτήσεις (ζώνη 1) εξακολουθεί να είναι από 14 ευρώ, αλλά για τη ζώνη 5 (διεθνείς υπεραστικές αποστάσεις) έχει αυξηθεί από 39 σε 45 ευρώ.

Οι κρατήσεις για ευρωπαϊκά δρομολόγια περιλαμβάνονται επίσης στους ναύλους Economy Classic και Economy Flex.
Ωστόσο, αν ένας οικονομικός επιβάτης επιλέξει μια καλύτερη κατηγορία καθισμάτων, όπως στην πρώτη σειρά ή με περισσότερο χώρο για τα πόδια, θα πρέπει να βάλει πιο βαθιά στην τσέπη του.
Σύμφωνα με το νέο χρονοδιάγραμμα τελών, η τιμή εκκίνησης στην υψηλότερη ζώνη τιμών μπορεί να είναι έως και 115 ευρώ.

Όπως και με την τελευταία αύξηση, οι επιβάτες premium economy επηρεάζονται επίσης από υψηλότερα τέλη θέσεων και μάλιστα σημαντικά.

Για τη ζώνη 3 (κοντά διηπειρωτικά) οι ναύλοι αυξήθηκαν από 33 σε 45 ευρώ, για τη ζώνη 4 (διηπειρωτικό μέσο) από 40 σε 55 ευρώ και για τη ζώνη 5 από 61 έως 70 ευρώ.

Οσοι επιλέξουν Business class πληρώνουν την υψηλότερη επιβάρυνση των 230 ευρώ για ένα «Έξτρα Διαστημικό Κάθισμα», αλλά αυτό είναι διαθέσιμο μόνο σε επιλεγμένες πτήσεις μεγάλων αποστάσεων των θυγατρικών Austrian Airlines, Brussels Airlines και Swiss.

Οι αναφερόμενες τιμές εξακολουθούν να ισχύουν αποκλειστικά για κρατήσεις μέσω των διεπαφών NDC του Lufthansa Group και των ιστοσελίδων των αεροπορικών εταιρειών. Οι κρατήσεις μέσω GDS είναι επτά ευρώ ακριβότερες.