Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η μέση τιμή ενός πακέτου διακοπών της Jet2holidays αυξήθηκε φέτος 10% στις 761 λίρες (από 689 λίρες, το 2022), για τους ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με την Jet2, αυτό αντανακλά «τις αλλαγές στο μείγμα προορισμών και την ευνοϊκή τιμολόγηση που οφείλεται στη σταθερά ισχυρή ζήτηση των καταναλωτών».

Πού κινείται η ζήτηση φέτος

Η εστίαση είναι τώρα στο αν αυτό το καλοκαίρι θα επαναληφθούν τα προβλήματα του περασμένου έτους.
Η ζήτηση είναι ήδη κοντά στα περσινά επίπεδα και η Jet2 αντιμετωπίζει υψηλότερα κόστη, όπως αύξηση μισθών, ακριβότερα καύσιμα και πράσινους φόρους.

Πάνω από τις επιδόσεις πριν από την πανδημία το ετήσιο οικονομικό αποτέλεσμα

Η Jet2 ανακοίνωσε την ανάκαμψη της καταναλωτικής εμπιστοσύνης. Ανέφερε ένα «σημαντικά βελτιωμένο» ετήσιο οικονομικό αποτέλεσμα, υπερβαίνοντας τις επιδόσεις της πριν από την πανδημία.

Τα λειτουργικά κέρδη του Ομίλου για το έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου 2023 ήταν 394 εκατομμύρια λίρες, σε σύγκριση με ζημιά 323,9 εκατομμύρια το 2022 και αύξηση 34% σε σχέση με το 2020 (293 εκατομμύρια λίρες).

Η ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων υπογραμμίζει την εξαιρετική απόδοση των συναλλαγών για το έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου 2023 μαζί με τις ευχάριστες προθεσμιακές κρατήσεις.

Η μέση απόδοση μόνο αεροπορικών εισιτηρίων ανά τομέα επιβατών ήταν 100,28 λίρες, 48% υψηλότερη από έτος σε έτος.
Αυτό οφείλεται στις αλλαγές στο μείγμα των προορισμών -με άνοδο σε αυτούς στην ανατολική Μεσόγειο- σε συνδυασμό με την έντονη καταναλωτική ζήτηση που σημαίνει λιγότερες προωθητικές προσφορές.

Οι Βρετανοί λατρεύουν τις διακοπές

Τα αποτελέσματα της Jet2 αποδεικνύουν ότι οι Βρετανοί λατρεύουν τις διακοπές. Οι πωλήσεις ανακάμπτουν πολύ υψηλότερα από τα επίπεδα πριν από την πανδημία, παρά το ταξιδιωτικό χάος του περασμένου καλοκαιριού, όταν τα αεροδρόμια προσπάθησαν να ανταποκριθούν στη ζήτηση, αφού μειώθηκαν οι πτήσεις λόγω Covid.

Καλές τιμές και ευέλικτα διαλείμματα

Οι δύσκολες εποχές για τους καταναλωτές δεν μείωσαν τη ζήτηση και η Jet2 πιστεύει ότι οι καλές τιμές και τα ευέλικτα διαλείμματα θα παραμείνουν δημοφιλή.

Οι ταξιδιώτες αναζητούν καλύτερη αξία, έναν τομέα στον οποίο η εταιρεία θα επωφεληθεί καθώς οι παραθεριστές στρέφονται όλο και περισσότερο στα πακέτα που προσφέρει.

Όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος Philip Meeson που ανακοίνωσε ότι παραιτείται από τον ρόλο του, παρά τις διεθνείς οικονομικές αντιξοότητες «οι τιμές μέχρι σήμερα για τόσο τα πακέτα διακοπών όσο και για τα προϊόντα μας μόνο για πτήσεις ήταν ικανοποιητικές όπως και τα περιθώρια ανά κράτηση επιβάτη».

Ανθεκτικό και δημοφιλές προϊόν το πακέτο διακοπών

Χαρακτήρισε το πακέτο διακοπών ως ένα «ανθεκτικό και δημοφιλές προϊόν, ιδιαίτερα σε δύσκολες οικονομικές περιόδους.
Επιτρέπει στους πελάτες μας να προσαρμόσουν τα σχέδια των διακοπών τους.
Γνωρίζουμε πόσο γρήγορα εξελίσσεται το μακροοικονομικό περιβάλλον και πώς αυτό μπορεί να επηρεάσει τις μελλοντικές δαπάνες των καταναλωτών».