Σύνταξη: tourismtoday.gr

Οι ελλείψεις προσωπικού στις αεροπορικές εταιρείες και το συνεχιζόμενο κλείσιμο των χωρών δημιούργησαν μια μικτή εικόνα ανάκαμψης την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με την εταιρεία αεροπορικών πληροφοριών OAG.

Σύμφωνα με την OAG -παρά τις προκλήσεις και το χάος- η χωρητικότητα των αεροπορικών εταιρειών αυξήθηκε με την προσθήκη επιπλέον 1,5 εκατομμυρίου θέσεων.

Ωστόσο, ακόμη και με την οριακή αύξηση της χωρητικότητας κάθε εβδομάδα, οι αεροπορικές εταιρείες και τα αεροδρόμια προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τα σχεδόν 15 εκατομμύρια θέσεις που αφαιρέθηκαν για το υπόλοιπο του Απριλίου, με πολλές από αυτές στην Ευρώπη και τη Βορειοανατολική Ασία.

Η OAG τόνισε επίσης θετικά νέα από την Κίνα με την προσθήκη σχεδόν 950.000 θέσεων τις τελευταίες επτά ημέρες, αλλά η χώρα παραμένει στο -37% των επίπεδων του 2019.

Τόσο η Βορειοανατολική όσο και η Νοτιοανατολική Ασία εξακολουθούν να αγωνίζονται όσον αφορά την ανάκαμψη της χωρητικότητας των αεροπορικών εταιρειών, σημειώνοντας πτώση 42% και 41% σε σχέση με τα επίπεδα του 2019, αντίστοιχα.
Οι ταξιδιώτες από Ασία φαίνεται να είναι πιο προσεκτικοί σε σχέση με των άλλων ηπείρων, όταν άνοιξαν ξανά οι αγορές.

Τα στοιχεία αποκάλυψαν ότι στις ΗΠΑ η χωρητικότητα είναι τώρα δύο φορές μεγαλύτερες από την Κίνα, με τη χώρα να βρίσκεται στο 10% των επιπέδων του 2019.

Στη Δυτική Ευρώπη, η OAG ανέφερε την Ισπανία ως καλό παράδειγμα της πρόκλησης της σημαντικής ανόδου της χωρητικότητας, με τη χώρα να καταγράφει 12πλάσια αύξηση.
Άλλες ευρωπαϊκές αγορές, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γερμανίας και της Γαλλίας, έχουν εξαπλασιαστεί.

Η χωρητικότητα στη Δυτική Ευρώπη ήταν σχεδόν επτά φορές υψηλότερη την περασμένη εβδομάδα σε σύγκριση με αυτήν την περίοδο το 2021.