Σύνταξη: tourismtoday.gr

«Όταν πρόκειται για ταξίδια με συνείδηση ​​για το κλίμα, οι τουρίστες εξακολουθούν να βρίσκονται σε διαδικασία μάθησης. Η τεχνολογία παίζει βασικό ρόλο στη μετατόπιση των στάσεων τους».

Αυτό υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Nicolas Brumelot, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της Digitrips, στο συνέδριο A World for Travel στη Σεβίλλη.

Εξήγησε ότι η επόμενη φάση είναι η αλλαγή συμπεριφοράς. Εκεί οι πάροχοι τεχνολογίας θα πρέπει να βοηθήσουν τους ταξιδιώτες να γεφυρώσουν το χάσμα μεταξύ των στάσεων και των πράξεων τους.
Να ενθαρρύνουν τις απευθείας πτήσεις, τις μεγαλύτερες διαμονές και τα διατροπικά ταξίδια.

Ο Nicolas Brumelot υποστήριξε ότι ενώ πολλοί επιβάτες έχουν πλέον επίγνωση του αποτυπώματος άνθρακα τους, ο κλάδος εξακολουθεί να βρίσκεται στη φάση της «ευαισθητοποίησης».

Τόνισε, πώς «είναι ευθύνη οι πάροχοι τεχνολογίας να διαφωτίσουν τους επιβάτες σχετικά με το γιατί και πώς πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τη βιωσιμότητα όταν ταξιδεύουν.

Αυτό πρέπει να ξεκινήσει με την πλήρη ενημέρωση τους σχετικά με τις οικολογικές επιπτώσεις των πτήσεων.

Μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να καλλιεργήσουμε την κλιματική συνείδηση ​​και να διασφαλίσουμε ότι οι πρωτοβουλίες για την προστασία του κλίματος θα συνεχίσουν να ανθίζουν».

Σημείωσε πώς «πρέπει να είμαστε σαφείς και διαφανείς με τους ταξιδιώτες σχετικά με το δικό τους αποτύπωμα άνθρακα.
Χρησιμοποιώντας δεδομένα τρίτων θα δείξουμε πώς αποδίδει κάθε πρόταση πτήσης έναντι του μέσου αποτυπώματος CO2 στα δρομολόγια.
θα πρέπει να βάλουμε στο επίκεντρο τη βιωσιμότητα στη διαδικασία λήψης αποφάσεων του πελάτη».