Σύνταξη tourismtoday.gr

Η γραμμή μεταξύ εργασίας και προσωπικού ταξιδιού γίνεται όλο και πιο θολή. Οπως αποκαλύπτεται, οι παραθεριστές που εργάζονται εξ αποστάσεως –που σημαίνει ότι μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους από οπουδήποτε με πρόσβαση στο Διαδίκτυο– καταλήγουν να δουλεύουν και στις διακοπές (68%).

Την σημαντική επικάλυψη μεταξύ εργασίας και ελεύθερου χρόνου, διαπιστώνει νέα έρευνα της Multitrip.com για απομακρυσμένους εργαζόμενους που πραγματοποίησε η Opinium.

  • Ενας στους έξι (16%) αισθάνεται πίεση να συνεχίσει να εργάζεται ενώ είναι σε διακοπές, ενώ το 11% αφιερώνει μια ώρα την ημέρα σε επαγγελματικά καθήκοντα.
  • Κάτι λιγότερο από το ένα πέμπτο (18%) δεν απενεργοποιείται ποτέ πλήρως και είναι συνεχώς προσβάσιμο από συναδέλφους και πελάτες.
  • Το hush workcation μπορεί να είναι η νέα τάση των διακοπών. Ενας στους δέκα (11%) έχει εργαστεί από έναν προορισμό διακοπών χωρίς να ενημερώσει την εταιρεία του.
  • Το 16% προσπαθεί να μειώσει το κόστος συνδυάζοντας τις διακοπές με ένα ταξίδι εργασίας.
  • Για κάποιους άλλους τα ταξίδια για δουλειά ανοίγουν την πόρτα σε άλλες ευκαιρίες, όπως η μείωση στο κόστος συνδυάζοντας εργασία και διακοπές στον προορισμό (16%).

Περσινή έρευνα από το Forbes έδειξε ότι η απόδοση στους εργαζόμενους μπορεί να αυξηθεί έως και 40% όταν έχουν αυτονομία μέσω της ανεξαρτησίας τοποθεσίας και μεγαλύτερη ευελιξία στην επαγγελματική του ζωή.