Πάνω από 20% υψηλότερες από τον Ιούνιο του 2023 και πάνω από 50% υψηλότερες από το αποτέλεσμα του Ιουλίου 2019 οι παγκόσμιες κρατήσεις , σύμφωνα με νέα έκθεση της μηχανής κρατήσεων Resfinity της ANIXE.

Η γερμανική αγορά παρουσίασε ισχυρό ρυθμό ανάπτυξης, 48% υψηλότερο από ό,τι πριν από την πανδημία και ο Ιούλιος του 2023 βελτίωσε το αποτέλεσμα του Ιουνίου κατά 18%.

Τον Ιούλιο του 2023, οι Γερμανοί ταξιδιώτες συνέχισαν να απολαμβάνουν να ταξιδεύουν και να επισκέπτονται τους προτιμώμενους προορισμούς τους, συμπεριλαμβανομένης της Ισπανίας, της Τουρκίας και εγχώριων τοποθεσιών.

Ειδικότερα, οι δύο τελευταίοι προορισμοί, η Τουρκία και η Γερμανία, παρουσίασαν αύξηση του ενδιαφέροντος κατά 12,9% και 7,9% σε μηνιαία βάση. Αντίθετα, τις μεγαλύτερες μηνιαίες μειώσεις κατέγραψαν οι ΗΠΑ (11,2%), η Ισπανία (7,4%), η Ελλάδα (7,3%) και η Ιταλία (5,4%) και αυτές αναμφίβολα σχετίζονταν με τις μαζικές πυρκαγιές.

Είναι ενδιαφέρον ότι το μερίδιο της Ελλάδας και της Ιταλίας στο χαρτοφυλάκιο των συνολικών κρατήσεων, αν και εμφανώς μειώθηκε τον περασμένο μήνα, παραμένει υψηλότερο (κατά 61,7% και 7,9%, αντίστοιχα) σε σύγκριση με την προ πανδημίας περίοδο, όπου η Ισπανία πρωτοστάτησε σημαντικά.