Νέα στοιχεία από την κυβέρνηση των HΠΑ υπογραμμίζουν πώς ο πληθωρισμός επηρεάζει τις τιμές σε ολόκληρη την ταξιδιωτική βιομηχανία.

Σύμφωνα με τον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή του Γραφείου Στατιστικών Εργασίας , οι αεροπορικοί ναύλοι στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 26% τον Ιανουάριο σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι.

Η αύξηση των τιμών ξεπερνά το άλμα κατά 6,4% σε ετήσια βάση για τον δείκτη όλων των στοιχείων.

Ενώ οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων είναι ανώτατες, εξακολουθούν να είναι μόνο 3,7% υψηλότερες σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2020, πριν η πανδημία του κορωνοϊού κλείσει τα ταξίδια.

Και οι τιμές φαίνεται να πέφτουν, καθώς τα αεροπορικά εισιτήρια τον περασμένο μήνα μειώθηκαν κατά 23% από τα συνολικά ρεκόρ τον Μάιο του 2022.

Οι τιμές των δωματίων σε ξενοδοχεία αυξήθηκαν κατά 4% από μήνα σε μήνα, 8,5% σε ετήσια βάση και 16,3% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2020.

Τα στοιχεία έδειξαν επίσης αύξηση 23% στις καταγγελίες αεροπορικών ταξιδιών από τον Οκτώβριο έως τον Νοέμβριο του 2022 και 603,1% αύξηση των παραπόνων που ελήφθησαν σε σύγκριση με τα σύνολα πριν από την πανδημία από τον Νοέμβριο του 2019.

Όσον αφορά τον κλάδο της κρουαζιέρας, μια έκθεση του περασμένου μήνα αποκάλυψε ότι το 52% των ενηλίκων στις ΗΠΑ είναι εξίσου πιθανό ή πιο πιθανό να εξετάσει το ενδεχόμενο να κάνει διακοπές κρουαζιέρας από ό,τι πριν από την εφαρμογή περιορισμών που σχετίζονται με τον COVID-19.