Tο The Hague & Partners Convention Bureau και η Ottawa Tourism αποκαλύπτουν ότι το 63% των παγκόσμιων αγοραστών ενώσεων ανησυχεί για τις ηθικές συνέπειες της χρήσης τεχνητής νοημοσύνης στη διοργάνωση εκδηλώσεων.

Η Λευκή Βίβλος, η οποία θα διερευνήσει τις ηθικές επιπτώσεις της χρήσης τεχνητής νοημοσύνης στον παγκόσμιο κλάδο εκδηλώσεων συσχέτισης, θα δείξει επίσης ότι το 63% των ερωτηθέντων ενώσεων πιστεύει ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να νομοθετήσουν για τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στη διοργάνωση εκδηλώσεων.

Ωστόσο, σε πλήρη αντίθεση με αυτήν την επιθυμία, το 65% πιστεύει επίσης ότι οι ίδιες κυβερνήσεις δεν έχουν τις απαιτούμενες γνώσεις για να μπορέσουν να νομοθετήσουν αποτελεσματικά.

Ιδιαίτερη ανησυχία για τους ερωτηθέντες είναι η χρήση και η διατήρηση των δεδομένων που αποκτούν οι εταιρείες τεχνολογίας μέσω της τεχνητής νοημοσύνης. Το 20% των ερωτηθέντων είπε ότι οι πάροχοι τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης δεν είναι πολύ αξιόπιστοι, με ένα επιπλέον 13% να λέει καθόλου αξιόπιστο. Αυτό το 33% υπερτερεί του 27% που εμπιστεύεται «κυρίως» τους παρόχους δεδομένων.

Ως μια πιθανή λύση, το 52% των ερωτηθέντων είναι υπέρ ενός Διεθνούς Προτύπου (ISO) για την κάλυψη της χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης σε εκδηλώσεις. Ένα επιπλέον 29% είπε ότι «ίσως» θα έπρεπε να δημιουργηθεί ένα τέτοιο πρότυπο. Μόλις το 7% είπε «Όχι».

«Η τεχνητή νοημοσύνη είναι αναπόφευκτη και έχει ήδη επηρεάσει τη ζωή μας με πολλούς τρόπους», σχολιάζει ο Bas Schot , Επικεφαλής του Γραφείου Συνεδρίων της Χάγης & Συνεργατών. «Αυτά τα άτομα και οι οργανισμοί που πιστεύουν ότι είναι κάτι που δεν θα τους επηρεάσει σαφώς δεν συνειδητοποιούν πόσο ριζωμένο είναι ήδη στον κόσμο μας. Είναι πολύ εύκολο να σκεφτόμαστε απλώς με όρους γενετικής τεχνητής νοημοσύνης, ωστόσο η τεχνητή νοημοσύνη είναι πολύ περισσότερο και πρέπει να αξιοποιήσουμε τη δύναμή της με έναν ηθικό και θετικό τρόπο για όλους».

Ο Αντιπρόεδρος του Ottawa Tourism, Meeting and Major Events, Lesley Pincombe πρόσθεσε:

«Θέλαμε να προχωρήσουμε πέρα ​​από τις συζητήσεις σχετικά με το τι μπορεί να κάνει η τεχνητή νοημοσύνη, για να εξετάσουμε πώς θα πρέπει να την ενσωματώσουμε στους οργανισμούς μας σε ανθρώπινο επίπεδο. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να κάνει απίστευτα πράγματα. Ωστόσο, πρέπει να το επιτρέψουμε; Πότε πρέπει να πατήσουμε τα φρένα, να επικοινωνήσουμε καλύτερα και να εστιάσουμε στην ανθρωπότητα και όχι στην τεχνολογία;»

Αν και ένα πολύ μικρότερο σύνολο δεδομένων, το 50% των ερωτηθέντων των διοργανωτών εταιρικών εκδηλώσεων ανησυχεί ελαφρώς για τις ηθικές συνέπειες της χρήσης τεχνητής νοημοσύνης στη διοργάνωση εκδηλώσεων. Το 71% πιστεύει ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να νομοθετούν, αλλά το ίδιο 71% πιστεύει ότι δεν έχει τη γνώση να το κάνει. Το 28% από αυτούς ανησυχεί για την αξιοπιστία των παρόχων τεχνολογίας, η οποία αντισταθμίζεται σημαντικά από το 50% που τους εμπιστεύεται.