Σύνταξη tourismtoday.gr

Οι Γάλλοι θεωρούν τους εαυτούς τους «κατά προτεραιότητα Γάλλους» (91%) και όχι Ευρωπαίους, όπως αποκάλυψε μελέτη που διεξήχθη για λογαριασμό της Le Figaro.

Μόλις ένα μήνα πριν από τις ευρωπαϊκές εκλογές, μόνο το 8% θεωρεί ότι είναι «κατά προτεραιότητα Ευρωπαίοι».

Αν και η πλειονότητα (86%) δηλώνει «περήφανοι που είναι Γάλλοι», δεν απορρίπτεται η ευρωπαϊκή ταυτότητα, αφού το 60% είναι «περήφανοι που είναι Ευρωπαίοι».

H διπλή ταυτότητα διεκδικείται σχεδόν εξίσου

Tο φιλογαλλικό συναίσθημα επικρατεί σε όλα τα κόμματα, αλλά αρκετά άνισα. Μεταξύ των υποστηρικτών της Αναγέννησης, του «κόμματος της Ευρώπης», η διπλή ταυτότητα διεκδικείται σχεδόν εξίσου: 93% και 91%.

Πόσοι Γάλλοι ενδιαφέρονται για τις ευρωεκλογές του επόμενου μήνα

Έρευνα της γαλλικής εταιρείας δημοσκοπήσεων Viavoice διαπίστωσε ότι λίγο λιγότερο από το 50% των Γάλλων ενδιαφέρεται για τις ευρωπαϊκές κοινοβουλευτικές εκλογές του επόμενου μήνα, ενώ το 48% δεν ενδιαφέρεται για τις εκλογές του Ιουνίου.

Περίπου οκτώ στους δέκα Γάλλους (79%) χαρακτήρισαν τον εαυτό τους ελάχιστα ή καθόλου ενημερωμένο για το έργο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ποια είναι η πιο «περήφανη» χώρα της ΕΕ για την εθνική της ταυτότητα

Το ποσοστό της έρευνας της Le Figaro διαφέρει σημαντικά από μια έκθεση της Statista που δημοσιεύθηκε το 2017, η οποία αποκάλυψε το ποσοστό των ανθρώπων σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες που είναι «πολύ περήφανοι» για την εθνική τους ταυτότητα.

Η Πορτογαλία είναι στην 1η θέση με το 69% να δηλώνει είναι πολύ υπερήφανο για την εθνική του ταυτότητα.
Ακολουθούν η Νορβηγία (61%), Φινλανδία (59%), Ισπανία (54%), Ιρλανδία (53%), Σουηδία (51%), Δανία (48%), Ιταλία (45%) και Αυστρία (43%).
Η Γαλλία κατατάχθηκε στην 11η θέση με το 41% να δηλώνει πολύ περήφανο για την εθνικότητα του.