Σύνταξη: tourismtoday.gr

O εισερχόμενος τουρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσε να ανακάμψει φέτος «οπουδήποτε μεταξύ 50% και 75% των επιπέδων του 2019», εκτιμά το UKinbound προειδοποιώντας ότι εξακολουθούν να υπάρχουν πολλές προκλήσεις.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι αγορές πολυτελείας και ιδιαίτερα από τις ΗΠΑ θα επιστρέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ωστόσο η σημαντική κινεζική αγορά είναι απίθανο να επανέλθει  πριν από το 2023.

Οι μεγάλες προκλήσεις είναι το πρόβλημα προσλήψεων που αντιμετωπίζουν οι τουριστικές επιχειρήσεις, το οποίο οδήγησε πολλές σε μείωση των ωρών λειτουργίας τους, καθώς και οι καθυστερήσεις στο Υπουργείο Εσωτερικών με αποτέλεσμα να μην χορηγούνται έγκαιρα ορισμένες βίζες για ταξίδια.

«Η ζήτηση επιστρέφει. Αλλά μια σειρά ζητημάτων τόσο της προσφοράς όσο και της ζήτησης, από τις προσλήψεις έως τις βίζες, είναι πιθανό να επιβραδύνουν την ανάκαμψη, ειδικά καθώς πλησιάζουμε προς το φθινόπωρο και τον χειμώνα του 2022, είπε ο Joss Croft, επικεφαλής του UKinbound.

Είναι επιτακτική ανάγκη, ως βιομηχανία, να συνεχίσουμε να εκπαιδεύουμε και να πιέζουμε την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να κάνει αλλαγές πολιτικής που θα υποστηρίζουν θέσεις εργασίας και την σταδιοδρομία στον τουρισμό σε ολόκληρη τη χώρα.

Να κάνουν επίσης το Ηνωμένο Βασίλειο πιο προσιτό στους διεθνείς επισκέπτες καθώς και δώσουν τη δυνατότητα στον τουρισμό να συνεχίσει να υποστηρίζει τις φιλοδοξίες του Ηνωμένου Βασιλείου για εξισορρόπηση».