Σύνταξη: tourismtoday.gr

Τα αεροπορικά εισιτήρια των Αμερικανών θα αυξηθούν σημαντικά για ταξίδια διακοπών, από το φθινόπωρο έως τις γιορτές των Χριστουγέννων, προβλέπουν τα δεδομένα από την ταξιδιωτική εφαρμογή Hopper.

Η Hopper εκτιμά ότι για την Ημέρα των Ευχαριστιών (24 Νοεμβρίου), τα αεροπορικά εισιτήρια μετ’ επιστροφής για ταξίδια στις ΗΠΑ θα ανέλθουν κατά μέσο όρο σε περίπου 350 δολάρια.
Πρόκειται για αύξηση 22% σε σύγκριση με το έτος πριν από την πανδημία το 2019 για την ίδια χρονική περίοδο.

Σύμφωνα με την Hopper οι διεθνείς ναύλοι αναμένεται να είναι κατά μέσο όρο 795 δολάρια για μια πτήση μετ’ επιστροφής.
Αύξηση 25% από το 2019, λόγω του πληθωρισμού. Η τιμή είναι αυξημένη κατά 41% με την αντίστοιχη περίοδο διακοπών του 2021.

Οι αυξήσεις ναύλων σε πτήσεις Χριστουγέννων

Τα πράγματα χειροτερεύουν όσο πλησιάζουν τα Χριστούγεννα. Για πτήσεις τις εβδομάδες κοντά στα Χριστούγεννα, τα αεροπορικά εισιτήρια:

  • Εσωτερικού θα είναι κατά μέσο όρο 463 δολάρια μετ’ επιστροφής. Αύξηση 31% από το 2019 και 39% εκατό περισσότερο από πέρυσι.
  • Εξωτερικού -στις χριστουγεννιάτικες αγορές στην Ευρώπη για παράδειγμα- θα είναι κατά μέσο όρο 1.300 δολάρια για πτήση μετ’ επιστροφής. Αύξηση 26% από τα Χριστούγεννα του 2019.

«Παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων των υψηλότερων τιμών των καυσίμων, των λιγότερων προγραμματισμένων πτήσεων και της περιορισμένης χωρητικότητας των αεροπορικών εταιρειών σε σύγκριση με το 2019, και των δύο ετών παρατεταμένης ζήτησης ταξιδιών για διακοπές, συμβάλλουν σε υψηλότερα αεροπορικά εισιτήρια για την Ημέρα των Ευχαριστιών και τα Χριστούγεννα», δήλωσε ο Andrew Heritage ανώτερος οικονομολόγος της Hopper.

Αμείωτο το ενδιαφέρον για ταξίδια

Ωστόσο η Hopper επισημάνει ότι, ενώ οι τιμές ενδέχεται να αυξάνονται, η περιορισμένη ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια δεν έχει εξαφανιστεί.

Παρά την αύξηση του κόστους σε σύγκριση με πέρυσι -ακόμη και πριν από τρία χρόνια- η Hopper διαπίστωσε σε έρευνα ότι περισσότεροι από τους μισούς Αμερικανούς σχεδιάζουν να ταξιδέψουν για διακοπές.

Η εταιρεία είπε ότι υπήρχε μια γενική αίσθηση μεταξύ των παρατηρητών της αεροπορίας -συμπεριλαμβανομένου του γραμματέα του Υπουργείου Μεταφορών Pete Buttigieg- ότι οι καθυστερήσεις και οι ακυρώσεις που σημάδεψαν την άνοιξη και το καλοκαίρι θα ελαττωθούν.