Τέσσερις στους πέντε Αυστραλούς επανεξετάζουν τα ταξιδιωτικά τους σχέδια λόγω του αυξανόμενου κόστους ζωής.

Έρευνα που διεξήχθη από το YouGov διαπίστωσε ότι ενώ το 87% των Αυστραλών σχεδίαζαν να ταξιδέψουν κάποια στιγμή φέτος με το 83% να δηλώνει ότι θα έπρεπε να περιορίσουν τις δαπάνες.

Το αυξανόμενο κόστος ζωής και ο αυξανόμενος πληθωρισμός έχουν οδηγήσει στο 48% των ανθρώπων να έχουν λιγότερες πιθανότητες να ταξιδέψουν στο εξωτερικό τους επόμενους 12 μήνες, ενώ το 37% είναι λιγότερο πιθανό να μεταβούν στο διακρατικό.

Για όσους εξακολουθούν να ταξιδεύουν, σχεδόν οι μισοί θα έκαναν κράτηση για φθηνότερα καταλύματα, ενώ το 36% θα έκανε ένα μικρότερο ταξίδι και ένας στους 10 δεν θα συνάπτει ταξιδιωτική ασφάλιση.

Η δημοσκόπηση με περισσότερους από 1.000 ανθρώπους ανατέθηκε από την Southern Cross Travel Insurance, της οποίας ο διευθύνων σύμβουλος Jo McCauley είπε ότι ενώ ο Covid-19 διέκοψε τα ταξίδια τα προηγούμενα χρόνια, οι προϋπολογισμοί των νοικοκυριών ήταν πλέον ο κυρίαρχος παράγοντας.

Ταξίδια στο εξωτερικό

Παρά τις ανησυχίες για το κόστος ζωής, σημειώθηκε αύξηση 22% στον αριθμό των Αυστραλών που επιθυμούσαν να πάνε στο εξωτερικό, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Εν τω μεταξύ, το 77% δήλωσε ότι σχεδίαζε να κάνει διακοπές στην πατρίδα του κατά τους επόμενους 12 μήνες.