Σύνταξη tourismtoday.gr

Οι τιμές μιας εβδομάδας διακοπών σε πολυτελή ξενοδοχεία της Ευρώπης -ανεξάρτητα από τον προορισμό- κυμαίνονται από 3.000 και 5.000 ευρώ, κατά μέσο όρο.
Ωστόσο, το Hikers Bay αποκαλύπτει ότι τα ξενοδοχεία αυτής της κατηγορίας στις ορεινές περιοχές είναι πιο ακριβά από τα παραθαλάσσια.

Το κόστος τροφίμων, ποτών, εισιτηρίων και άλλων υπηρεσιών διαφέρει ανάλογα με τον τύπο ταξιδιού μεταξύ ταξιδιωτών με προϋπολογισμό μεσαίας κατηγορίας και εκείνων που κάνουν πολυτελείς διακοπές.

Με τις τιμές να αλλάζουν συνεχώς, το κόστος για διαμονή μιας εβδομάδας σε luxury ευρωπαϊκά καταλύματα δεν είναι σταθερό, ενώ εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την εποχή και τη ζήτηση.

Τα πιο ακριβά πολυτελή ξενοδοχεία της Ευρώπης για μια εβδομάδα διακοπών

  • Τα luxury ξενοδοχεία στην Ελβετία είναι τα πιο ακριβά στην Ευρώπη, με μια διανυκτέρευση να κοστίζει περίπου 580 ευρώ. Μία ολόκληρη εβδομάδα μπορεί να κοστίσει περίπου 6.400 ευρώ.
  • Η Ισλανδία είναι ο δεύτερος πιο ακριβός προορισμός στην Ευρώπη, καθώς χρεώνει περίπου 5.300 ευρώ για διαμονή μίας εβδομάδας.
  • Στην Αυστρία, τα ξενοδοχεία πέντε αστέρων χρεώνουν περίπου 370 ευρώ ανά διανυκτέρευση ή σχεδόν 4.000 ευρώ συνολικά.
  • Ένα πολυτελές ξενοδοχείο στη Γαλλία μπορεί να κοστίσει έως και 4.300 για μια εβδομάδα, με 400 ευρώ να είναι το μέσο κόστος μιας διανυκτέρευσης σε τέτοια καταλύματα.
  • Δημοφιλείς προορισμοί όπως η Ιταλία χρεώνουν τους τουρίστες 3.300 ευρώ για μια εβδομάδα luxury διακοπών, ενώ μια διανυκτέρευση μπορεί να κοστίσει 300 ευρώ.
  • Ομοίως και τα ισπανικά πολυτελή ξενοδοχεία χρεώνουν περίπου 2.600 ευρώ για μια εβδομάδα διαμονής.
  • Τα ξενοδοχεία σε Πορτογαλία κοστίζουν έως και 1.900 ευρώ.
  • Η Κροατία, χρεώνει σημαντικά περισσότερα για διαμονή μίας εβδομάδας από την Πορτογαλία, περίπου 3.000 ευρώ, ενώ η διαμονή μίας διανυκτέρευσης κοστίζει περίπου 300 ευρώ.

Τα πιο φθηνά πολυτελή ξενοδοχεία της Ευρώπης για μια εβδομάδα διακοπών

  • Η Πολωνία έχει τις χαμηλότερες τιμές για πολυτελή ξενοδοχεία με περίπου 100 ευρώ ανά διανυκτέρευση και 1.400 ευρώ για διαμονή μιας εβδομάδας.
  • Δύο χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, η Ρουμανία και η Βουλγαρία, θεωρούνται από τις πιο προσιτές. Η διαμονή μιας νύχτας σε 5 αστέρων κατάλυμα στη Ρουμανία κοστίζει 130 ευρώ (1.600 ευρώ για διαμονή μιας εβδομάδας), ενώ τα βουλγαρικά ξενοδοχεία χρεώνουν 1.700 ευρώ ή 140 ευρώ ανά διανυκτέρευση.
  • Η Εσθονία και η Λιθουανία έχουν τις πιο προσιτές χρεώσεις για luxury διακοπές. Για μία εβδομάδα, η Εσθονία χρεώνει 1.900 ευρώ, αντίστοιχα. Τα ξενοδοχεία της Λετονίας χρεώνουν περίπου 2.000 ευρώ για την ίδια διάρκεια παραμονής.

Πολυτέλεια 5 αστέρων σε προσιτές τιμές στην Αλβανία

Σε αναδυόμενους προορισμούς που έχουν ολοένα και μεγαλύτερη ζήτηση όπως το Μαυροβούνιο και η Μάλτα, το κόστος ανέρχεται σε 2.500 ευρώ

Ωστόσο η Αλβανία προσφέρει πολυτέλεια 5 αστέρων σε προσιτές τιμές. Η χώρα που διαθέτει  όμορφα αξιοθέατα και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες. Είναι ιδανική για όσους αναζητούν πολυτελείς διακοπές αλλά δεν μπορούν να αντέξουν πολύ ακριβούς προορισμούς.
Η διαμονή μιας εβδομάδας σε luxury ξενοδοχεία στην Αλβανία μπορεί να κοστίσει 1.300 ευρώ, ενώ η διαμονή μιας διανυκτέρευσης μπορεί να φτάσει τα 100 ευρώ.