Σύνταξη: tourismtoday.gr
Τρεις στους τέσσερις ανθρώπους θα ήταν πιο ευτυχισμένοι αν ζούσαν σε μια έξυπνη και συνδεδεμένη πόλη, σύμφωνα με μια νέα έκθεση της Mastercard, η οποία περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με τις ανθρώπινες φιλοδοξίες και την τεχνολογική πρόοδο για τις πόλεις του μέλλοντος στη Μέση Ανατολή.
Έως το 2050, τα δύο τρίτα του παγκόσμιου πληθυσμού θα ζουν σε αστικές περιοχές, γεγονός που εστιάζει εκ νέου στην αστική ζωή για να διασφαλίσει ότι οι πόλεις του μέλλοντος είναι ασφαλείς, βιώσιμες και χωρίς αποκλεισμούς.
Η έκθεση Mastercard Cities of the Future αποκάλυψε ότι οι κάτοικοι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Σαουδική Αραβία και την Αίγυπτο συμφωνούν στη συντριπτική τους πλειοψηφία ότι η ζωή σε μια έξυπνη πόλη θα τους έκανε πιο ευτυχισμένους (75%).
Πόσο σημαντικές είναι οι έξυπνες ταξιδιωτικές υπηρεσίες σε Μέση Ανατολή
- Η πλειοψηφία (60%) στη Μέση Ανατολή αναγνώρισε τα έξυπνα και συνδεδεμένα κτίρια και σπίτια ως την καινοτομία υψηλότερης προτεραιότητας, μαζί με τις έξυπνες ταξιδιωτικές υπηρεσίες (60%) για αμφίδρομη σχέση.
- Οι τεχνολογικές εξελίξεις δημιουργούν ευρέως περισσότερη αισιοδοξία παρά ανησυχία. Η τεχνητή νοημοσύνη και η μηχανική μάθηση (54%) θεωρούνται οι πιο σημαντικές τεχνολογίες για τις μελλοντικές πόλεις.
- Όσον αφορά τις ανησυχίες, οι κάτοικοι ανέφεραν την απώλεια παραδοσιακών θέσεων εργασίας, ακολουθούμενη από την απώλεια παραδοσιακών πολιτιστικών συνδέσεων.
Συνέργειες μεταξύ έξυπνων λύσεων και βιωσιμότητας
- Έξυπνες λύσεις για τη μετατροπή σε καθαρή και ανανεώσιμη ενέργεια (56%) αναδείχθηκαν στην κορυφή της λίστας των αναμενόμενων αποτελεσμάτων.
- Το 85% πιστεύει ότι οι πόλεις τους «ωριμάζουν» ή είναι «αρκετά ώριμες».
Οι κάτοικοι των πόλεων αναζητούν ψηφιακή πρόσβαση σε υπηρεσίες και ευκολία υπερ-εφαρμογών
Οι κάτοικοι σε Μέση Ανατολή εκτιμούν την ψηφιοποίηση που καθιστά πιο αποτελεσματικά τα περιβάλλοντα διαβίωσης, τους χώρους εργασίας και τις εμπειρίες πληρωμών τους.
Στην κορυφή της λίστας των πτυχών που θα ενίσχυαν την καθημερινή εμπειρία ζωής σε μια πόλη, είναι:
- Ψηφιακή πρόσβαση σε υπηρεσίες (55%) όπως υπηρεσίες κοινής ωφελείας, αδειοδότηση, τραπεζικές συναλλαγές και μεταφορές
- Ενιαία ψηφιακή πλατφόρμα (super-app) που ενσωματώνει όλες τις υπηρεσίες και τις πληροφορίες ( 55%).
Η εταιρική σχέση είναι ζωτικής σημασίας για την αστική καινοτομία
Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, η Mastercard ανέλαβε διάφορες πρωτοβουλίες με κυβερνητικούς φορείς, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης της αστικής κινητικότητας.
Συμμετέχει στο έργο του Riyadh Metro, και επίσης συνεργάστηκε με τον Δήμο του Ευρύτερου Αμμάν για την ανάπτυξη του πρώτου οικοσυστήματος πληρωμών διαμετακόμισης της Ιορδανίας, ανοίγοντας το δρόμο για απρόσκοπτες ψηφιακές πληρωμές σε όλο το δίκτυο δημόσιων μεταφορών.
Στο Ντουμπάι, μαζί με την κυβέρνηση των ΗΑΕ, η Mastercard ιδρύει ένα παγκόσμιο Κέντρο Προηγμένης Τεχνητής Νοημοσύνης και Κυβερνοτεχνίας για να επιταχύνει τη γενετική έρευνα τεχνητής νοημοσύνης.
Η Mastercard συνεργάστηκε με το Administrative Capital for Urban Development για να δημιουργήσει την αποτελεσματική ψηφιακή υποδομή που θα επιτρέψει στη Νέα Διοικητική Πρωτεύουσα να γίνει η πρώτη πόλη χωρίς μετρητά της Αιγύπτου.
Μέσω της συνεργασίας με εταίρους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, η Mastercard βοηθά στην ανάπτυξη λύσεων για την προώθηση της βιωσιμότητας, της επιτυχίας των μικρών επιχειρήσεων, του ψηφιακού μετασχηματισμού, της τουριστικής ανάπτυξης, της εκπαίδευσης και της αστικής κινητικότητας.