Σύνταξη: tourismtoday.gr

Οι Αμερικανοί σχεδιάζουν ταξίδια για τους επόμενους 12 μήνες, σύμφωνα με μελέτη της MMGY Travel Intelligence.
Αυξάνεται η πρόθεση τους για αποδράσεις (76%), όπως αποκαλύπτει η μελέτη «Πορτρέτο Αμερικανών Ταξιδιωτών». Αυτό σηματοδοτεί μια σημαντική άνοδο από το 70% την ίδια περίοδο πέρυσι.

Σχεδόν τα δύο τρίτα (64%) αυτών των πρόθυμων ταξιδιωτών σκοπεύουν να βγουν στο δρόμο μέσα στους επόμενους έξι μήνες, μια σημαντική αύξηση από το 58% από τον Οκτώβριο του 2023.

Αν και υπάρχουν πληθωριστικές πιέσεις, ο Traveler Sentiment Index (TSI) της MMGY Travel Intelligence παρουσιάζει θετικές προοπτικές, με μια ελαφρά αλλά ενθαρρυντική αύξηση από 109 σε 113 από τον Φεβρουάριο του 2023.

Η ανοδική τάση αντανακλά μια αυξανόμενη αισιοδοξία σε εγχώρια και διεθνή ταξίδια, παρά την αύξηση των ανησυχιών για την ασφάλεια όταν πρόκειται για αποδράσεις στο εξωτερικό.

Οπως υπογραμμίζει ο Chris Davidson, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της MMGY Travel Intelligence, «οι τουρίστες συνεχίζουν να δίνουν προτεραιότητα στις δαπάνες για εμπειρίες. Οι ταξιδιωτικές αποφάσεις τους επηρεάζονται όλο και περισσότερο από αξίες όπως οι δεσμεύσεις για περιβαλλοντική βιωσιμότητα».

  • Υπήρξε μικρή μείωση του ποσοστού των ταξιδιωτών που θεωρούν τα διεθνή ταξίδια ασφαλή (από 52% σε 48% σε σύγκριση με πέρυσι).
  • Παρά το αυξανόμενο κόστος, ο πληθωρισμός και οι τιμές του φυσικού αερίου έχουν μικρότερο αντίκτυπο στα ταξιδιωτικά σχέδια σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2023.
  • Οι Millennials  και τα νοικοκυριά με υψηλό εισόδημα πρωτοστατούν στις αυξημένες προθέσεις ταξιδιωτικών δαπανών, φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από την πανδημία.
  • Πολλοί ταξιδιώτες συνεχίζουν να εξετάζουν τη βιωσιμότητα στον ταξιδιωτικό προγραμματισμό. Το 56% είναι πρόθυμο να πληρώσει περισσότερα για να υποστηρίξει περιβαλλοντικά υπεύθυνους παρόχους.
  • Οι Gen Z  και Millennials κατατάσσουν τη βιωσιμότητα ιδιαίτερα ψηλά στις αποφάσεις για αποδράσεις.
  • Τρεις στους 10 (30%) χρησιμοποιούν εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης (AI). Οι νεότεροι είναι πιο πιθανό να χρησιμοποιούν AI στα ταξιδιωτικά σχέδια.