Σύνταξη: tourismtoday.gr

Τη Δευτέρα αναμένεται να αρθούν οι περιορισμοί που επιβλήθηκαν στη Μύκονο τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, επισημαίνοντας πως τα όποια μέτρα λαμβάνονται εγκαίρως από την κυβέρνηση, για να προστατέψει τους κατοίκους της αλλά και τους τουρίστες.

Υπενθυμίζεται ότι στο νησί των ανέμων έχουν τεθεί αυστηροί περιορισμοί από το περασμένο Σάββατο λόγω της έξαρσης κρουσμάτων κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, μέχρι τη Δευτέρα ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας από 01.00 το βράδυ έως 06.00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας καθώς και η απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο. Επίσης, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων που διενεργούνται έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των 20 ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο.

Ποιες περιοχές μπήκαν στο «πορτοκαλί»

Την ίδια στιγμή, όπως ανακοίνωσε χθες ο υφυπουργός Πολιτικής προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, στο «πορτοκαλί» επίπεδο εντάχθηκαν οι Περιφερειακές Ενότητες: Πιερίας, Καρδίτσας, Αχαΐας, Κορινθίας, Λασιθίου και Χανίων (εκτός του δήμου Γαύδου).

Επιπλέον, στο «πορτοκαλί» επίπεδο 3 ανεβαίνουν οι δήμοι: Ζακύνθου, Λέρου, βόρειας Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, νότιας Κέρκυρας, δυτικής Λέσβου, Μυτιλήνης, Τροιζηνίας, Αντιπάρου, Σερίφου, Κω, Σίφνου, Μήλου, Ρόδου. Τέλος, ο δήμος Μυκόνου παραμένει σε καθεστώς υψηλής αεπιδημιολογικής επιτήρησης.