H British Airways απέρριψε πρόταση της τελευταίας στιγμής του συνδικάτου BALPA, σύμφωνα με την οποία θα ανέστειλε την απεργία εάν η εταιρία επέστρεφε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Οι απεργίες των πιλότων της British Airways θα πραγματοποιηθούν στις 9-10 Σεπτεμβρίου και πιθανότατα στις 27 Σεπτεμβρίου.

Η British Airways δήλωσε πως παραμένει ανοιχτή σε εποικοδομητικές συζητήσεις με την BALPA προκειμένου να ολοκληρωθούν με επιτυχία οι διαπραγματεύσεις για τους μισθούς αλλά δεν πιστεύει ότι το συνδικάτο ενεργεί με ειλικρινείς προθέσεις.

Από την πλευρά του, ο Μπράιαν Στράτον, γενικός γραμματέας της BALPA, δήλωσε ότι «η British Airways επιλέγει σκόπιμα να προκαλέσει απεργίες.

“Μια ημέρα απεργίας θα κοστίσει στην εταιρία 40 εκατ. λίρες και παρόλα αυτά διατίθενται να ξοδέψουν χρήματα εξαιτίας της απεργίας, παρά για τους πιλότους τους», δήλωσε επί λέξει.

Η British Airways προσφέρει στους πελάτες της την ευκαιρία να κλείσουν εισιτήρια για άλλη μέρα ή να δώσει πίσω το χρηματικό ποσό που αφορά στο εισιτήριο.

Επίσης συνεργάζεται και με άλλες αεροπορικές εταιρείες για την εξυπηρέτηση των πτήσεών της.

Ανησυχώντας για την επιδείνωση της διαμάχης, η Ντάουνινγκ Στριτ ζήτησε την επανάληψη των διαπραγματεύσεων.