Ένα από τα σημαντικότερα πράγματα που αμελούμε οι περισσότεροι ταξιδιώτες στα ταξίδια του εξωτερικού είναι το ζήτημα τις ταξιδιωτικής ασφάλισης, η οποία επιτρέπει στον τουρίστα όχι μόνο να ταξιδεύει με μεγαλύτερη άνεση και ασφάλεια απολαμβάνοντας το ταξίδι του αλλά προσφέρει σημαντικά προνόμια όπως:

  • ιατρική βοήθεια έκτακτης ανάγκης
  • μεταφορά
  • ταξιδιωτική βοήθεια
  • προστασία προσωπικών αντικειμένων και αποζημίωση σε απώλεια
  • νομικά έξοδα ή ακόμη και υπεράσπιση σε περίπτωση παράνομης κράτησης.

Η ασφάλιση ταξιδιού είναι απαραίτητη σε περίπτωση που χρειαστεί ο ταξιδιώτης νοσηλεία σε ξένη χώρα, εφόσον η παραμονή σε νοσοκομείο του εξωτερικού ή κάποιο χειρουργείο είναι ιδιαίτερα δαπανηρές διαδικασίες.

Μια δεύτερη περίπτωση όπου καθίσταται επιτακτική η ανάγκη ταξιδιωτικής ασφάλειας είναι η πιθανή ακύρωση ενός ταξιδιού λόγω έκτακτης ανάγκης.

Αυτό περιλαμβάνει την ακύρωση της κράτησης στο ξενοδοχείο με την απώλεια της κατάθεσής, καθώς και την ακύρωση των πτήσεων, κάτι το οποίο τελευταία στιγμή μπορεί να κοστίσει μια περιουσία.

Η απώλεια αποσκευών θα μπορούσε επίσης να καταστρέψει μια ταξιδιωτική εμπειρία χωρίς ασφάλισή ή σε κάποια χώρα είναι πιθανό να αντιμετωπίσει κάποιος νομικά ζητήματα λόγω διαφορετικού δικαίου.

Η πρόσληψη ενός δικηγόρου, η καταβολή υψηλού προστίμου ή η απλή κράτηση για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα μπορεί να σημαίνει ανυπολόγιστες δαπάνες.

Η ταξιδιωτική ασφάλιση μπορεί να προλάβει οποιοδήποτε από αυτά τα ατυχεί γεγονότα και να σας εξασφαλίσει ήρεμες διακοπές σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου.