Σύνταξη: tourismtoday.gr

Τα ποσοστά μόλυνσης από τον Covid στην κρουαζιέρα εξακολουθούν να είναι «πολύ χαμηλότερα» από ό,τι στην ξηρά, υπογραμμίζει η Διεθνής Ένωση Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA), επισημαίνοντας πως τα πλοία υπό την εποπτεία της έχει προγραμματιστεί να επαναλειτουργήσουν μέχρι τον Αύγουστο.

Σύμφωνα με γενική διευθύντρια της CLIA Europe, Marie-Caroline Laurent, σχεδόν έξι εκατομμύρια άνθρωποι έχουν κάνει κρουαζιέρες από τότε που ξεκίνησαν ξανά τα ταξίδια κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Και μόλις το 1% αυτού του αριθμού έχει βγει θετικό στον Covid-19.

Πρόσθεσε επίσης ότι τα υπάρχοντα πρωτόκολλα στην Ευρώπη ενδέχεται να αναθεωρηθούν τους επόμενους μήνες. Ωστόσο ξεκαθάρισε ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν σχέδια για αλλαγή τους.

Πότε επιστρέφει ο στόλος της CLIA στην κρουαζιέρα

Περίπου 220 από τα κρουαζιερόπλοια των γραμμών μελών της CLIA λειτουργούν αυτήν τη στιγμή.
Η Marie-Caroline Laurent αναμένει ότι και τα 289 πλοία που ανήκουν στην Ένωση θα επιστρέψουν στα ταξίδια πριν από την κορύφωση της καλοκαιρινής περιόδου.

«Ήμασταν περίπου το 62% της χωρητικότητας μας στο τέλος του έτους, είπε.
Εξακολουθούμε να αναμένουμε ότι το 100% των πλοίων μας θα είναι και πάλι σε λειτουργία μέχρι τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο».

Η Marie-Caroline Laurent πρόσθεσε ότι η CLIA κάνει «ό,τι μπορεί» για να γίνει ο στόχος πραγματικότητα, αλλά παραδέχτηκε ότι η κατάσταση θα μπορούσε να αλλάξει «γρήγορα».