Η εγχώρια ζήτηση ταξιδιών αναψυχής της Κίνας πιθανότατα θα ανακάμψει πλήρως σύντομα. O λόγος είναι εν μέρει η πρόσθετη ευελιξία της εξ αποστάσεως εργασίας. Αυτό υποστήριξε σε δήλωσή της η διευθύνουσα σύμβουλος του Trip.com, Τζέιν Σουν.

“Η εργασία από το σπίτι έχει αυξήσει την παραγωγικότητα για τη βιομηχανία”, ανέφερε η Sun. Η μακροπρόθεσμη επίδραση της εξ αποστάσεως εργασίας θα είναι να “επιτρέψει στους πελάτες να περνούν περισσότερο χρόνο σε ταξίδια αναψυχής”, προέβλεψε.

Οι εξερχόμενοι Κινέζοι ταξιδιώτες θα επιστρέψουν

Τα εξερχόμενα κινεζικά ταξίδια θα επιστρέψουν, προβλέπει η Sun, ενώ επικαλείται πρόοδο στα ποσοστά εμβολιασμού στη χώρα και άλλες μετρήσεις.

“Βλέπουμε την αυξημένη ζήτηση για διασυνοριακά ταξίδια με βάση τα αποτελέσματα αναζήτησης”.

Ένας δεύτερος τρόπος με τον οποίο η Trip.com παρακολουθεί τη λανθάνουσα ζήτηση για διεθνή ταξίδια είναι η εκτέλεση ενός προγράμματος «διαδικτυακών ταξιδιών» που προσφέρει οπτικοακουστικά teasers και προεπισκόπηση προορισμών στο εξωτερικό.

Η επισκεψιμότητα στο διαδίκτυο για αυτές τις καμπάνιες ταξιδιωτικού μάρκετινγκ παραμένει υψηλή παρά το γεγονός ότι η Κίνα έχει ουσιαστικά διακόψει τα διασυνοριακά ταξίδια αυτή τη στιγμή.

Έως το 2025, η Κίνα θα έχει περισσότερους κατόχους διαβατηρίων από ό, τι οι ΗΠΑ θα έχουν πολίτες, για παράδειγμα.

Παράλληλα, τα δεδομένα ταξιδιωτικού συναισθήματος δείχνουν ότι το κινεζικό ενδιαφέρον για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων παραμένει ζωντανό και καλά, όπως ανέφερε πρόσφατα η Skift.

Οι Κινέζοι το ταχύτερο αναπτυσσόμενο τμήμα στην τουριστική αγορά

Η Sun είπε ότι οι Κινέζοι ταξιδιώτες θα αντιπροσωπεύουν το ταχύτερα αναπτυσσόμενο τμήμα στην παγκόσμια τουριστική αγορά μετά την πανδημία.