Η Αμερικανική Ένωση Ξενοδοχειακών και Καταλυμάτων (AHLA) κυκλοφόρησε νέα δεδομένα παρουσιάζοντας τον συνεχιζόμενο καταστροφικό αντίκτυπο του COVID-19 στην απασχόληση του ξενοδοχειακού κλάδου, συμπεριλαμβανομένης της προβλεπόμενης απώλειας θέσεων εργασίας ξενοδοχείων έως το τέλος του 2021.

Σε εθνικό επίπεδο, τα ξενοδοχεία αναμένεται να τερματίσουν το 2021 με 500.000 θέσεις εργασίας. Τα ξενοδοχεία είναι το μόνο σημαντικό τμήμα φιλοξενίας και αναψυχής που δεν έχουν λάβει άμεση βοήθεια.

Οι πέντε κορυφαίες πολιτείες που αναμένεται να τελειώσουν το 2021 με τον μεγαλύτερο αριθμό θέσεων εργασίας περιλαμβάνουν:

Καλιφόρνια: 67.169 θέσεις εργασίας
Φλόριντα: 39.560 θέσεις εργασίας
Νέα Υόρκη: 38.028 θέσεις εργασίας
Νεβάδα: 22.282 θέσεις εργασίας
Χαβάη: 20.029 θέσεις εργασίας

Η δημοσίευση αυτών των δεδομένων ακολουθεί την εισαγωγή του νόμου Save Hotel Jobs ,  για την παροχή στοχευμένης ομοσπονδιακής ανακούφισης στο εργατικό δυναμικό της ξενοδοχειακής βιομηχανίας που περιλαμβάνει έως και τρεις μήνες πλήρους υποστήριξης μισθοδοσίας.

Η AHLA και η UNITE HERE, η μεγαλύτερη ένωση εργατικών φιλοξενίας στη Βόρεια Αμερική, ένωσαν τις δυνάμεις τους την περασμένη εβδομάδα για να καλέσουν το Κογκρέσο να εγκρίνει τον νόμο Save Hotel Jobs.

Το νομοσχέδιο, που εισήχθη από τον γερουσιαστή των ΗΠΑ Brian Schatz (D-Χαβάη) και τον εκπρόσωπο των ΗΠΑ Τσάρλι Κριστ (D-Fla.), Παρέχει μια σωτηρία στους εργαζομένους του ξενοδοχειακού κλάδου, παρέχοντας τη βοήθεια που χρειάζονται για να επιβιώσουν έως ότου το ταξίδι επιστρέψει σε προ-πανδημικά επίπεδα.

Δυστυχώς, ο δρόμος προς την ανάκαμψη της ξενοδοχειακής βιομηχανίας είναι μακρύς. Η πρόσφατη αύξηση των ταξιδιών αναψυχής για την άνοιξη και το καλοκαίρι είναι ενθαρρυντική για τα ξενοδοχεία, ωστόσο, τα επαγγελματικά ταξίδια – η μεγαλύτερη πηγή εσόδων από ξενοδοχεία – μειώθηκαν κατά 85% και δεν αναμένεται να ξεκινήσουν την αργή επιστροφή τους έως το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους. Η πλήρης ανάκαμψη δεν αναμένεται έως το 2024.

«Ενώ πολλές άλλες βιομηχανίες που έχουν πληγεί σοβαρά έχουν λάβει στοχευμένη ομοσπονδιακή ανακούφιση, η ξενοδοχειακή βιομηχανία δεν έχει. Ο νόμος Save Hotel Jobs θα παρέχει κριτική υποστήριξη σε ξενοδοχεία και τους εργαζομένους τους κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσιμης περιόδου “, δήλωσε ο Chip Rogers , πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της AHLA.