Σύνταξη: tourismtoday.gr

Την ανησυχία του για τον αντίκτυπο της σύγκρουσης στη Λωρίδα της Γάζας στον τουρισμό του Ισραήλ, εξέφρασε ο Yossi Fattal, διευθυντής του Επιμελητηρίου Οργανωτών Εισερχόμενου Τουρισμού της χώρας.

Πολλές αεροπορικές εταιρείες έχουν σταματήσει να πετούν στο Ισραήλ, οδηγώντας σε μια απομόνωση παρόμοια με αυτή της Βόρειας Κορέας.
Το Επιμελητήριο είναι ο αντιπροσωπευτικός φορέας για τον εισερχόμενο τουρισμό στο Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένων των περισσότερων ταξιδιωτικών πρακτόρων του τομέα.

Εντελώς απομονωμένο το Ισραήλ

Ο Yossi Fattal εξέφρασε την ανησυχία του για την τρέχουσα κατάσταση της αεροπορίας στο Ισραήλ.
Αποκάλυψε ότι 250 αερομεταφορείς λειτουργούσαν στο Ισραήλ πριν από την κρίση, αλλά τώρα υπάρχουν μόνο 45 εταιρείες.
Αυτό έχει καταστήσει το Ισραήλ μία από τις πιο απομονωμένες χώρες στον κόσμο, με μόνο το 20% των πτήσεων να εκτελούνται από αεροπορικές εταιρείες εκτός της ισραηλινής El Al.

Υπογραμμίζει πώς η τρέχουσα κατάσταση είναι επιζήμια για τον τουρισμό και τη στρατηγική εικόνα της χώρας. Πιστεύει ότι παρά τον συνεχιζόμενο πόλεμο, το Ισραήλ θα έπρεπε να είχε βρει τρόπους να διευκολύνει και να ενθαρρύνει τον τουρισμό για να αποφύγει ένα τέτοιο σενάριο.

Εκτιμά ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον έξι μήνες για να αποκατασταθεί η εικόνα της χώρας και οι αεροπορικές εταιρείες να επιστρέψουν μετά το τέλος του πολέμου.

 

 

 

Πότε θα ανακάμψει ο τουρισμός στο Ισραήλ

Ο επικεφαλής του Επιμελητηρίου προέβλεψε επίσης ότι ο τουριστικός τομέας του Ισραήλ θα ανακάμψει από τις επιπτώσεις του πολέμου, σε δύο έως τρία χρόνια.

Όπως είναι φυσικό εκτεταμένη είναι η ακύρωση τουριστικών ταξιδιών για όλο το χρόνο. Από την αρχή του πολέμου, ο εισερχόμενος τουρισμός στο Ισραήλ έχει μειωθεί σημαντικά.
Τους πρώτους τρεις μήνες του πολέμου, αναμενόταν να φτάσει τους 900.000 τουρίστες, αλλά έφτασαν μόνο 190.000 ταξιδιώτες, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν τον Ιανουάριο.